- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Lider Prave Crne Gore: Provokacije navijača iz Prištine treba ozbiljno shvatiti

© Foto : Printskrin/JutjubVarvari Budućnost
Varvari Budućnost - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2022
Pratite nas
Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić smatra da ono što se dogodilo na stadionu u Prištini, kada su na gostovanju Budućnosti iz Podgorice navijači kosovoskog tima poručili Crnoj Gori da je “sledeća” predstavlja navijačku provokaciju, ali da je treba ozbiljno shvatiti.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Navijači su razvili na velikom platnu mapu Crne Gore, na kojoj su osjenčili djelove na koje misle da Albanci imaju pravo i pretenzije - Tuzi, Ulcinj, Plav,Gusinje, Rožaje, Prokletije... i napisali: “Vi ste sledeći”.
“Bez obzira što je riječ o navijačkoj provokaciji, jasno je da je to i nešto više od toga. Jer smo mi takve poruke dobijali i sa visokih političkih adresa i sa Kosova, a dijelom i iz Crne Gore, prilikom proslave rezultata na nekim lokalnim izborima. Čini mi se da su te strukture i osokoljene što nedaostaje reakcija sa zvaničnih crnogorskih adresa. Podsjećam da smo imali poruke o neophopdnom etničkom ključu iz sadašnje izvršne vlasti u Crnoj Gori. Ja kažem da svi treba da znaju da će ih biti želja da nešto tako ostvare, jer ograomna većina naroda u Crnoj Gori je jedinstvena i da ne želi dati ni pedalj svoje zemlje. Prava Crna Gora je imala poruku za premijera takozvanog Kosova Aljbina Kurija, kada je on najavljivao preispitivanje granica između Crne Gore i Kosova, I tada mu poručili da je kristalno jasno da ne smije posegnuti ni za milimetrom crnogorske teritorije”, kaže Milačić za Sputnjik.
Na zvaničnoj stranici navijačke grupe Varvari 1987 i dalje stoji mapa Srbije, na kojoj je jednom tačkom označena Priština, gdje je FK Budućnost gostovala sinoć fudbalskom klubu Ljapi i ostvarila dalji prolaz u kvalifikacijama za evropske kupove.
Iz navijačke grupe Varvari kažu da je dovoljan komentar upravo mapa koju oni drže na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2022
SPORT
Podgoričani istakli parolu – Albanci ih neće u Prištini /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala