- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac brutalno uvredio Jokića: „Pokušao je da ubije Morisa, vuče konja po Srbiji“

© AP Photo / David ZalubowskiSrpski košarkaš Nikola Jokić, aktuelni MVP
Srpski košarkaš Nikola Jokić, aktuelni MVP - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2022
Pratite nas
Nikola Jokić zasluženo je poneo priznanje najboljeg košarkaša NBA lige za proteklu sezonu, ali neki se i dalje poput voditelja Bena Lajonsa ne slažu sa tim. Lajons je u toku emicije „Ruč Ajsen šou“ izajvio da mu se srpski as ne dopada jer je „zamalo ubio“ Markifa Morisa što nije ni približno istini.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Sukob iz novembra na utakmici Denvera i Majamija između Nikole Jokića i Markifa Morisa ponekad je i dalje tema međukošarkaškim stručnjacima, međutim neki su poput Bena Lajonsa otišli u krajnost i govoto izmislili šta se dogodilo.
Jokić je tada sa leđa oborio Morisa, ali je tom potezu Srbina prethodio oštar napad Morisa koji ga je provocirao i sve vreme pokušavao da ga povredi. Ipak, Lajons je otišao u krajnost...
„Nisam fan Jokića. Ne sviđa mi se njegovo ponašanje, umalo je ubio jednog od braće Moris. Onda je ostavio svoj tim na cedilu, isključen je u odlučujućem meču plej-ofa i to u trećoj četvrtinu. Kakvo je to ponašanje? Apsurdno je. Onda tera nekog konja da ga vuče tamo po Srbiji“, prokomentarisao je Lajons.
Pohvalio je Jokića kao i igrača, pa ukazao na njegove nedostatke.
Nikola je fantastičan košarkaš, ali evo šta je moj problem sa njim. Kao što bi mene moji prijatelji napali za Entonija, jer je unikatan u napadu, ne u drugom stvarima, takav je i Jokić. Poseban je u ofanzivi, napade morate da igrate preko njega, kao kod Mela, ali ni jedan ni drugi nemaju taj sledeći nivo. Ne možete da imate igrača koji je labilnost u odbrani. Pa onda bude isključen na meču“, smatra Lajons.
Ajsen, jedan od voditelja, imao je potpuno drugačije i argumentovano mišljenje koje se nije baziralo na tome što srpski as voli konje.
„Po toj logici je 70 odsto NBA lige labilnost u napdu, a Nikola ima deset asistencija po meču u proseku“, istakao je Ajsen.
Crvena zvezda - Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2022
SPORT
Raspored Evrolige: Zvezda počinje od šampiona, Partizan ide u Nemačku, znaju se datumi derbija
Lorenzo Braun - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2022
SPORT
Haos zbog „srpsko-ruskog“ Amerikanca
Džejms Naneli - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2022
SPORT
Partizan doveo još jednog stranca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala