- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Haos zbog „srpsko-ruskog“ Amerikanca

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaLorenzo Braun
Lorenzo Braun - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2022
Pratite nas
Nastavlja se drama oko Lorenca Brauna koji je naturalizovan i igraće za reprezentaciju Španije. Unija igrača je oštro osudila takav potez Saveza, a sada se javio Erik Mekolum koji je stao na stranu svog zemljaka.
Mekolum je već veteran, ima 34 godine, igrao je u karijeri u brojnim zemljama, od Izraela, preko Grčke, Kine, Turske, Rusije...
Jasno je da ima veliko iskustvo, da je prošao mnogo toga u karijeri, a ovoga puta stao je na stranu Lorenca Brauna i to otvoreno.
Poručio je Špancima da manje kukaju, te da se umesto toga probaju da budu bolji.
„Poruka je da radite na vašoj igri, da uložite vreme. Nemojte biti uzbuđeni kada dođe mala konkurencija. Španska liga već čuva i brani svoje domaće igrače i prilike, više nego bilo koja druga evropska liga. U pogledu ograničenih mesta za Amerikance. Budite bolji, manje kukajte“, rekao je Mekolum.
Mekolum je prošle sezone u dresu Uniksa ubacivao 13,8 poena i tome dodavao 3,6 skoka i 6,1 asistenciju uz ukupan indeks korisnosti od 17,3.
Ovog leta promenio je tim, pa je posle odlaska Skotija Vilbekina u Fenerbahče popunio redove Makabija iz Tel Aviva.
Horhe Garbahosa, Pau Gasol i Erik Mekolum brane Brauna, sa druge strane deo javnosti i Unija igrača u Španiji negoduju, isto kao i Rudi Fernandez...
“Već sam razgovarao sa predsednikom Saveza Horheom Garbahosom u vezi sa ovim pitanjem. Ja sam kapiten i osećao sam obavezu da kažem svoje mišljenje. Meni to ne deluje ispravno. Saznao sam na konferenciji za medije da smo nacionalizovali igrača koji nema nikakve veze sa Španijom. Igrao sam sa Seržom Ibakom i Nikolom Mirotićem, ali oni su bili u našim akademijama otkad su bili mladi igrači", izjavio je Fernandez, a preneli španski mediji.
Prašina je podignuta.
Lorenzo Braun - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2022
SPORT
Igrao u Srbiji i Rusiji, a sada se odrekao američkog pasoša
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala