- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva oduzima dozvolu češkim i bugarskim preduzećima za remont ruskih helikoptera

© Sputnik / Kirill Norton / Uđi u bazu fotografijaRuski helikopteri Ka-52 i Mi-8 u Donbasu
Ruski helikopteri Ka-52 i Mi-8 u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2022
Pratite nas
Rusija je odlučila da suspenduje dozvole za remont helikoptera u bugarskim i češkim preduzećima zbog isporuka zapadnog naoružanja Kijevu kao i planova da popravljaju ukrajinsku vojnu tehniku, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Obratili smo pažnju na to da jedan broj zemalja NATO-a i EU nastavlja da isporučuje naoružanje i vojnu tehniku kijevskom režimu, a takođe da planira da organizuje njihovu popravku u zemljama Istočne Evrope. Kao odgovor na to, ruska strana je donela odluku da suspenduje potvrde preduzeća za remont aviona koje su ranije izdate češkom preduzeću 'Lom Praga' i bugarskim kompanijama 'Terem Letec' i 'Avionams'“, saopštila je Zaharova.

Kako je dodala, ukida se pružanje usluga za remont helikoptera tipa „Mi“, servis delova, kao i nabavku rezervnih delova.
Prema tome, pomenuta preduzeća više neće imati pravo da obavljaju poslove koji se odnose na održavanje i remont helikoptera ruske proizvodnje.
„S tim u vezi, ruska strana se odriče svake odgovornosti za bezbedno korišćenje helikoptera koji su remontovani u ovim preduzećima“, poručila je Zaharova.
Ranije je Zaharova poručila da će, bez obzira na sve pokušaje zapadnih zemalja da ojačaju borbenu sposobnost Kijeva, Rusija nastaviti sa specijalnom operacijom sve dok ne ostvari njene ciljeve.
Helikopter Ka-52 Aligator na V Međunarodnom vojno-tehničkom forumu Armija 2019 - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
RUSIJA
Ruski „Aligatori“ u specijalnoj akciji /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala