- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tamnoputo momče koje Makedonci dosad nisu imali

© Foto: Printskrin/TikTok/@abiolabamijokoAbiola Bamijoko, fudbaler Severne Makedonije
Abiola Bamijoko, fudbaler Severne Makedonije - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2022
Pratite nas
Teško da iko zna na prvu loptu ko je Abiola Bamijoko, novi kadetski reprezentativac Severne Makedonije i momak koji bi već od jeseni lako mogao da zaigra čak i u italijanskoj Seriji A.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Sampdorija je već pokazala interesovanje za ovog egzotičnog defanzivca koji je rastom privukao pažnju naših južnih suseda.
Bamijoko (17) nastupa za mlađe kategorije finskog JJK Helsinkija i reprezentaciju Severne Makedonije. Otac mu je poreklom iz Afrike, a majka iz Skoplja.
Pre nekoliko dana otputovao je u Đenovu na probu u redovima Sampdorije sa nadom da će oduševiti tamošnje trenere i opravdati pedigre talentovanog defanzivnog fudbalera. Već je dobio i nadimak – „Novi Maldini“.
Bamijoko je nedavno debitovao za kadetsku selekciju Makedonije na utakmicama protiv vršnjaka iz Austrije. Ono što je posebno zanimljivo je način na koji su Makedonci došli do ovako egzotičnog pojačanja.
Naime, njihovi teneri su obišli prošle godine Švedsku, Finsku, Sloveniju i Englesku, napravili spisak mladih igrača poreklom iz Makedonije i odlučili da ih bliže prate organizovanjem kampova.
Na jednom takvom kampu gostovao je i Bamijoko koji je oduševio komšije pa neće mnogo proći vremena kada će jedan tamnoputi fudbaler obući dres seniorske selekcije Severne Makedonije.
Podsetimo, svojevremeno je i Srbija gajila sličnu želju da dres obuče jedan tamnoputi fudbaler, krilni napadač holandskog porekla Rišairo Živković, koji je nedavno završio neslavno priču sa Crvenom zvezdom.
Rišairo Živković - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2022
SPORT
Kraj bajke o „tamnoputom Srbinu“
Servet - Vest Hem, prijateljska utakmica - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2022
SPORT
Izvinite što nam je nestalo piva – gest koji nikog nije ostavio ravnodušnim
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala