- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

42 kilometra atraktivne vožnje: Prvi automobili na auto-putu od Podgorice do Kolašina /foto, video/

© Sputnik / Boban Novović Prvi automobili na auto-putu Podgorica Mateševo
 Prvi automobili na auto-putu Podgorica Mateševo - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2022
Pratite nasTelegramOdyssey
Vozači od jutros koriste dionicu auto-puta od Podgorice do Mateševa, 42 kilometra atraktivne vožnje kojom se za pola sata skraćuje putovanje do Kolašina.
Prvih sedam dana neće se naplaćivati vožnja auto-putem. Vozači koji dolaze iz Srbije, kilometar nakon skretanja ka Kolašinu, skreću lijevo preko mosta na Tari i voze desetak kilometara do Mateševa, gdje se priključuju na auto-put.
U Podgorici naplatna rampa se nalazi u naselju Zlatica i sa auto-puta se priključujete na staru magistralu.
Sinoć je održana svečanost povodom otvaranja dionice auto puta od Podgorice do Mateševa i premijer Dritan Abazović je predložio da se nazove princeza Ksenija. Najveća korist od ove dionice auto-puta je što će vozači koji dolaze u Crnu Goru izbjeći vožnju kroz kanjon Platije, koja je izazovna, pogotovo, kada padaju intenzivne kiše.
Cijena za motocikle, motorne tricikle i četvorocikle putarina od petlje na Zlastice do petlje na Pelevom Brijegu je 50 centi, od Zlatice do Veruše jedan euro, a do Mateševa 1,5 eura. Cijene važe i između poddionica, tako da je od Pelevog Brijega do Veruše 50 centi, koliko je i od Veruše do Mateševa.
Za putničke automobile, tj. motorna vozila sa dvije osovine i visine jednake ili manje od 1,3 m, mjereno kod prve osovine i za motorna vozila sa dvije osovine i ukupne visine jednake ili manje od 1,9 m, a čija najveća dozvoljena masa ne prelazi 3.500 kg, cijena putarine od Zlatice do Pelevog Brijega iznosi 1,5 eura, od Zlatice do Veruše dva eura, a do Mateševa 3,5 eura. Od petlje na Pelevom Brijegu do silaza na Veruši je 50 centi, a od Mateševa do Veruše 1,5 eura.
Za manje kamione i minibuse – motorna vozila sa tri ili više osovina, visine jednake ili manje od 1,3 m mjereno kod prve; motorna vozila sa tri ili više osovina, visine jednake ili manje od 1,9 m, a čija najveća dozvoljena masa ne prelazi 3.500 kg; motorna vozila sa dvije osovine i visine veće od 1,9 m, a čija najveća dozvoljena masa ne prelazi 3.500 kg, cijena putarine od Zlatice do Pelevog Brijega iznosiće 2,5 eura, od Zlatice do Veruše 3,5 eura a do Mateševa šest eura. Takođe između dionica postoje cijene pa je od Pelevog Brijega do Veruše jedan euro, od Veruše do Mateševa dva i po eura.
Za veće kamione i autobuse – motorna vozila sa dvije ili tri osovine, visine veće od 1,3 m mjereno kod prve osovine, a čija najveća dozvoljena masa prelazi 3.500 kg i motorna vozila sa dvije osovine, visine veće od 1,9 m, a čija najveća dozvoljena masa ne prelazi 3.500 kg sa priključnim vozilom, cijena od Zlatice do Pelevog Brijega je 4,5 eura, od Zlatice do Veruše šest eura a do Mateševa 10,5 eura. Između poddionica, od Pelevog Brijega do Veruše je jedan i po euro, od Veruše do Matešava 4,5 eura,…
Za najveće kamione – motorna vozila sa četiri ili više osovina, visine veće od 1,3 m mjereno kod prve osovine, a čija najveća dozvoljena masa prelazi 3.500 kg, cijena putarine od Zlatice do Pelevog Brijega iznosi sedam eura, od Zlatice do Veruše deset eura a do Mateševa 17 eura. Od Pelevog Brijega do Veruše je tri eura, do Veruše do Mateševa 10 eura.
Naplata može da se vrši gotovinski, bankovnim karticama, po sistemu pretplatnih Smart kartica ili preko elektronskog uređaja.
Deonica auto-puta Smokovac-Mateševo u Crnoj Gori - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2022
EKONOMIJA
Svečano otvoren auto-put od Podgorice do Kolašina, Abazović predložio da se zove po princezi Kseniji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala