- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Balkan opet tresu krize, mogu li se preliti na Srbiju | Svet sa Sputnjikom

© AP Photo / Boris GrdanoskiProtest ispred zgrade parlamenta u Skoplju
Protest ispred zgrade parlamenta u Skoplju - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2022
Pratite nas
U komšiluku Srbije jedna za drugom eskaliraju krize: nogu je povukla Bugarska gde je pala vlada, a nova nije na pomolu. Usledili su višednevni protesti u Severnoj Makedoniji zbog famoznog francuskog predloga za rešenje bugarskih zahteva za otvaranje pregovora EU sa Skopljem, a sad je i u Crnoj Gori vlada pod znakom pitanja.
Već hronično, i izgleda neizlečivo, međunacionalna i međustranačka trvenja razdiru Bosnu i Hercegovinu, što će se samo pogoršati s približavanjem parlamentarnih izbora 2. oktobra. Ovu balkansku čorbu očekivano je začinio strani faktor – nižu se stalno novi specijalni predstavnici, a svaki umesto da nudi rešenje za smirivanje situacije samo zapetljava čvrsto vezan regionalni čvor.
Kakav može biti rasplet kriza koje su u toku? Može li Severna Makedonija izbeći bugarizaciju a nastaviti put ka EU? Da li je verovatnije da vlada u Podgorici padne ili da odustane od Temeljnog ugovora sa SPC? Zašto se opet trese region i mogu li ti potresi zaobići Srbiju?
U novom izdanju emisije „Svet sa Sputnjikom“ govorimo o situaciji u regionu. U studiju je srpski političar dr Nebojša Čović a video vezama bićemo u Skoplju i Podgorici. Iz Skoplja za našu emisiju govori makedonski novinar Branko Đorđevski a iz Podgorice uključujemo Vladimira Jokovića, crnogorskog političara, predsednika Socijalističke narodne partije Crne Gore.
Balkan opet tresu krize, mogu li se preliti na Srbiju | Svet sa Sputnjikom
Emisija „Svet sa Sputnjikom“ bavi se gorućim temama iz širokog spektra društvenog i političkog života. Vodi je Tanja Trikić, a zajednički je realizuju Sputnjik i Radio Novosti. Emituje se sredom od 17.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala