- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako izgleda Novakovo „oružje“ /foto, video/

© AP Photo / Alastair GrantNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2022
Pratite nas
Džuli Sojer, najpoznatija navijačica Novaka Đokovića, dobila je na poklon jedan od reketa koje je najbolji srpski teniser koristio tokom pohoda na titulu šampiona Vimbldona, svoju sedmu, a četvrtu u nizu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Džuli je verna Novakova navijačica, Francuskinja je, ali živi u Engleskoj i ne propušta prilike da gleda svog ljubimca, pa je tako nedavno boravila i u Beogradu.
Novak Đoković i Džuli Sojer - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
SPORT
Novak je za nju više od tenisera: „Mnogo sam plakala, uvek ima ljudi koji ne žele da čuju istinu“
S pomnom pažnjom Džuli je ispratila i ovogodišnji Vimbldon, a po njegovom završetku Đoković je održao obećanje – i poklonio joj reket.
Od momenta kada je završio saradnju sa kompanijom Vilson i sklopio dogovor sa Hedom, Đoković koristi reket pod nazivom Grafin 360 spid pro, kao osnova za specijalizovanu verziju pod oznakom kalupa PT113B.
Iako je taj reket posebno pripremljen za Đokovića i ne postoji u prodaji, ofarban je u crno-bele boje kako bi izgledao kao osnovna verzija, dostupna svima.
Reket je težak 360 grama, izrađen je od grafita, a specijalizovana verzija za Đokovića ima sedam grama manje što mu omogućava bržu reakciju i podizanje glave reketa i pre nego što loptica odskoči i krene u penjanje.
Modifikacijama reketa koje koristi Đoković je morao da pribegne u momentima kada je imao problema sa desnim laktom, što je vodilo promeni načina serviranja, ali i neophodnosti izmena fabričkih verzija.
Na nagovor Andrea Agasija, tadašnjeg trenera, Đoković je stupio u kontakt sa Romanom Proksom, teniskim dizajnerom iz specijalizovane kompanije za teniske rekete koji je smanjio težinu reketa, produžio dužinu i promenio strukturu špana sa 18*20 na 18*19, što se pokazalo kao prava mera.
A kako zapravo izbliza izgleda Novakovo oružje – pokazala nam je Džuli Sojer.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala