- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Gasprom: A gde su papiri za turbinu?

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaGasno čvorište kompanije "Gasprom"
Gasno čvorište kompanije Gasprom - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2022
Pratite nas
Gasprom u ovom trenutku ne raspolaže nijednim dokumentom koji bi omogućio Simensu da iz Kanade izveze s remonta gasnu turbinu za „Severni tok“, saopštila je ruska kompanija.
„U takvim okolnostima nije moguće izvesti objektivan zaključak o daljem razvoju situacije kada je reč o bezbednosti rada kompresorske stanice 'Portova', koja je kritično važan objekat za gasovod 'Severni tok'“, navedeno je u saopštenju.
Ranije je kanadski list „Glob end mejl“, pozivajući se na izvore, preneo da je jedna od turbina za „Severni tok“, koja nakon remonta nije mogla da bude vraćena iz Kanade zbog sankcija koje je ta zemlja uvela Rusiji, na putu ka Evropi, a da će ostalih pet turbina biti remontovane u kanadskoj fabrici tokom naredne dve godine.
„Severni tok“ sada radi sa 40 odsto kapaciteta, zato što je jedna turbina ostala u fabrici u Montrealu, usled sankcija uvedenih Gaspromu. Smanjenje obima isporuka ruskog gasa već je primoralo najveću nemačku energetsku kompaniju Uniper da traži državnu pomoć, dok je hemijski koncern BASF zbog nedostatka sirovina na ivici da zatvori deo svojih proizvodnih kapaciteta.
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2022
RUSIJA
Turbina za „Severni tok“ krenula iz Kanade u Evropu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala