- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Amerika bi da ograniči cene ruske nafte, ali da Rusija nastavi proizvodnju tog energenta

© AP Photo / Rosneft press serviceRuska bušilica nafte na Arktiku
Ruska bušilica nafte na Arktiku - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države pokušavaju da postignu ograničenje cena ruske nafte koji će biti na takvom nivou koji će omogućiti Moskvi da nastavi proizvodnju, izjavila je američka ministarka finansija Dženet Jelen.
„Čuli smo da su neki izražavali zabrinutost da bi Rusija mogla jednostavno da prekine proizvodnju. Ja bih rekla da takav odgovor Rusije ne bi imao posebnog smisla. Očekujemo da se utvrdi limit cena na takvom nivou koji bi omogućio Rusiji da nastavi proizvodnju“, rekla je Dženet Jelen za Volstrit džurnal tokom posete Tokiju.
Direktor Odeljenja za ekonomsku saradnju pri Ministarstvu inostranih poslova Rusije Dmitrij Biričevski je u intervjuu za Sputnjik ranije rekao da je uvođenje ograničenja cena ruske nafte i gasa rizično i da će samo produbiti energetsku krizu.
Komentarišući rezultate sastanka lidera G7, na kojem je bio razmatran predlog o ograničenjima cena, on je rekao da „teoretski zemlje Zapada mogu da pokušaju da uvedu ograničenje cena pritiskom na kompanije koje pružaju finansijske i logističke usluge, kao usluge osiguranja za isporuke nafte iz Rusije morem.
Zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov je planove Zapada o ograničavanju cena nafte iz Rusije nazvao novim elementom psihološkog rata. Predsednik Rusije Vladimir Putin je izjavio da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, a da su sankcije nanele ozbiljan udarac celoj svetskoj ekonomiji.
Nalazište nafte u Krasnodarskom kraju Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2022
RUSIJA
„Blumberg“: Amerika sa saveznicima želi da odredi maksimalnu cenu ruske nafte
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala