- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva upozorava: Amerika opasno balansira na ivici nuklearnog sukoba

© AFP 2023 / JOEL SAGETMinistarstvo inostranih poslova Ruske Federacije
Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici opasno balansiraju na ivici direktnog oružanog sukoba sa Rusijom, navodi se u saopštenju portparolke Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Nakon što su isprovocirali zaoštravanje ukrajinske krize i pokrenuli žestoku hibridnu konfrontaciju sa Rusijom, Vašington i njegovi saveznici opasno balansiraju na ivici otvorene vojne konfrontacije sa našom zemljom, što znači – direktnog oružanog sukoba nuklearnih sila. Očigledno je da bi takav sukob nosio opasnost od nuklearne eskalacije“, ističe Zaharova.
Takođe je istakla da su apsolutno neprihvatljivi pokušaji da se „u propagandne svrhe izobliči logika obuzdavanja na kojoj se zasnivaju zvanični ruski komentari o nuklearnim pitanjima“ i Rusija predstavi kao zemlja koja preti nuklearnim oružjem.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2022
RUSIJA
Medvedev: SAD brutalno nameću svoju volju – s Rusijom neće moći tako
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala