- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: SAD brutalno nameću svoju volju – s Rusijom neće moći tako

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države znaju da brutalno i primitivno nametnu svoju volju, koristeći novac, vazale, nekog koga nazivaju „saveznicima“, kao i najkvalitetnije oružje, izjavio je zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev. On je dodao da pogubne posledice američkih invazija, između ostalih, dobro pamte Jugoslavija i Irak.
On se u objavi na svom Telegram kanalu zapitao „ko viče na sav glas kako je potrebno suditi Rusiji i zbog toga angažovati međunarodne organizacije“.

„Svima je poznato ko je najvatreniji zastupnik te ideje. I veoma dobro se potrudio da po celom svetu poseje haos i pustoš pod maskom ozloglašene 'prave demokratije'. Zna da brutalno i primitivno nametne svoju volju, koristeći novac, beskarakterne vazale, koje po potrebi naziva ‘saveznicima’“, i najkvalitetnije oružje, naglasio je Medvedev.

Krvavi ratovi za uništenje - prepoznatljiv stil politike SAD

Medvedev je, takođe, podsetio na „besmislene ratove daleko od sopstvene zemlje“ koje su SAD vodile bez pravila i obaziranja na svetsku zajednicu.
Kako je napisao, cela američka istorija je puna krvavih ratova za uništenje, koji su postali prepoznatljiv stil američke politike.
„Koliko su pogubne posledice takvih invazija dobro je poznato Vijetnamu i Koreji, Jugoslaviji i Iraku, Kubi, Avganistanu i Siriji, spisak je dugačak i stalno se dopunjuje“, ocenio je Medvedev.
On je dodao da „sa Rusijom neće moći tako“.

Kažnjavanje Rusije - pretnja po čovečanstvo

Ruski političar je istakao da je ideja o kažnjavanju zemlje sa najvećim nuklearnim potencijalom apsurdna i potencijalno preteća za postojanje čovečanstva.

„Govoreći na Međunarodnom pravnom forumu u Sankt Peterburgu nazvao sam suludim sve pokušaje uspostavljanja tribunala ili sudova za takozvanu istragu dejstava Rusije. Ti predlozi nisu samo pravno ništavni. Ideja da se kazni zemlja koja poseduje najveći nuklearni potencijal, apsurdna je sama so sebi. Ta ideja, takođe, predstavlja potencijalnu pretnju za postojanje čovečanstva“, napisao je on na svom Telegram kanalu.

Zbog početka specijalne operacije Rusije u Ukrajini, rusko-američki odnosi naglo su pogoršani.
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev  - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
RUSIJA
Medvedev: Zapad će i dalje pozivati Ukrajinu u rat
Ruski graničari pored ograde podignute na Krimu na granici sa Ukrajinom - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
RUSIJA
Napadom na Krim počeo bi treći svetski rat
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2022
RUSIJA
Medvedev: Odnosi Rusije i SAD zamrznuti do apsolutne nule
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala