- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Đukanović:Temeljni ugovor sa SPC ne može biti međunarodni ugovor

© AP Photo / Risto BozovicCrnogorski predsednik Milo Đukanović
Crnogorski predsednik Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
Pratite nas
Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je da je Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom konfuzija i da on ne može da bude međunarodni ugovor.
“Jedan je takav ugovor, sa Svetom stolicom. Svi ostali su između Crne Gore i verske zajednice. Zato ne mislim da će to podlegati ratifikaciji u parlamentu”, rekao je Đukanović novinarima posle svečane akademije povodom obeležavanja 50 godina rada Zajednice opština.
On smatra da priču o Temeljnom ugovoru sa SPC treba vratiti na politički i pravni teren, kako bi nedoumice bile rešene sa stručnjacima.
"Nažalost, vlada je uprkos našim predlozima usvojila predlog ugovora. Na naš upit da li je zaista usvojen ugovor dobili smo odgovor da je usvojen. Rezultat je naša odluka o skraćenju poverenja vladi", kazao je Đukanović, preneli su podgorički mediji.
On je rekao da je praktično već počeo razgovor sa strankama o tome kako procesuirati odluku Demokratske partije socijalista da uskrati podršku vladi Dritana Abazovića.
“Razgovaraćemo sa partnerima kako oni vide to procesuiranje, jer znate da postoje dve mogućnosti - glasanje o nepoverenju vladi i skraćenju mandata Skupštini”, naveo je Đukanović.
Dodao je da ima najavu od većine partija da su spremni za razgovore.
Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
REGION
Abazović ne isključuje mogućnost provere Temeljnog ugovora na Ustavnom sudu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala