- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković o Americi: Postoje samo jedne dobre vesti

© AP Photo / Alastair GrantNovak Đoković Vimbldon
Novak Đoković Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
Pratite nas
Novak Đoković je posle osvajanja Vimbldona naveo da ne planira da se vakciniše protiv virusa korona i da čeka šta će biti odluka Amerike u vezi sa njegovim nastupom na predstojećem US Openu, što je u ovom momentu nemoguće zbog njegovog vakcinalnog statusa.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Đoković je naveo i da nema konkretan plan svoje dalje sezone, ali je istakao i da ne oseća pritisak da igra po određenom rasporedu.
„Stvari su se promenile u godinu, godinu i po dana za mene. Ostvario sam najveći broj nedelja na prvom mestu,. za to sam radio celog života. Sad kada je to završeno, prioriteti su mi slemovi i veliki turniri, tamo želim da igram, tu se osećam dobro. Nismo pričali o rasporedu, Goran i ja. Moraćemo da sednemo i vidimo kakve su vesti iz SAD, i šta god bude, da idemo odatle. Može biti Lejver kup, Dejvis kup, volim da igram za svoju zemlju. Da budem deo toga. I odmah tu je i kraj sezone, zar ne? To su veliki turniri koje sada imam u glavi“, otkrio je Đoković.
Jedna od tema razgovora posle osvojenog Vimbldona bila je i vakcinacija.
„Nisam vakcinisan i ne planiram da uradim to, tako da jedine dobre vesti koje mogu da dobijem je da ukinu zabranu, te obavezne vakcinalne pasoše ili kako god to zvali kako bi ušao u SAD, ili neko izuzeće. Ne znam. Ne mislim da je izuzeće realno moguće. Ako je moguće, ne znam kakvo bi bilo, nemam mnogo odgovora na to pitanje. Radi se samo o tome hoće li ili neće ukinuti to na vreme da bih mogao da uđem u SAD“, zaključio je Đoković.
Novak je istakao i da je osvajanje Vimbldona olakšanje posle svega što je doživeo od početka godine.
„Želim da budem zdrav i miran kako bih nastavio da se takmičim sa mladim lavovima. Sada sam na odmoru, čekaću, nadam se, dobre vesti iz Amerike. Ako se to i ne dogodi, neću se opterećivati jurnjavom za bodovima“, dodao je Đoković.
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
SPORT
„Išao sam protiv svoje zemlje zbog Novaka“
Jelena Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
SPORT
Jelena Đoković žestoko odgovorila američkom novinaru
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
SPORT
Paradoksalan ishod bizarnih odluka politike i sistema – direktan udar na Đokovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala