- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Paradoksalan ishod bizarnih odluka politike i sistema – direktan udar na Đokovića

© AP Photo / Alastair GrantNovak Đoković i Nik Kirjos
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
Pratite nas
Odluka Vimbldona da zabrani ruske i beloruske tenisere, potom i mera ATP i VTA da ukinu bodove najprestižnijem Grend slem turniru, dovela je do bizarne situacije u kojoj je osvajač trofeja Novak Đoković na najnovijoj ATP listi pao sa trećeg na čak sedmo mesto.
Đokoviću su obrisani bodovi sa prethodnog Vimbldona, ukupno 2.000, a ni osvajanje ovogodišnjeg nije moglo da spreči umanjenje poena, što je dovelo do paradoksalne i dosad nezabeležene situacije.
Kao šampion Vimbldona Đoković je pao sa trećeg na sedmo mesto, iz čega su profitirali, redom Rafael Nadal, Stefanos Cicipas, Kasper Rud i Karlos Alkaras, dobivši po jednu poziciju više.
Još veći paradoks predstavljaju pozicije prve dvojice, Danil Medvedev i Aleksandar Zverev nisu učestvovali na Vimbldonu, Rus zbog političke odluke o zabrani, a Nemac zbog povrede zadobijene na Rolan Garosu.
Uprkos svemu tome, oni ostaju na prvom i drugom mestu ATP liste, a poziciju je zadržao još jedan Rus – Andrej Rubljov je i dalje osmoplasirani teniser sveta, dok je veliki napredak upisao Janik Siner, skočivši za tri pozicije do 10. mesta.
ATP lista
1.
Danil Medvedev
2.
Aleksandar Zverev
3.
Rafael Nadal
4.
Stefanos Cicipas
5.
Kasper Rud
6.
Karlos Alkaras
7.
Novak Đoković
8.
Andrej Rubljov
9.
Feliks Ože-Alijasim
10.
Janik Siner
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala