- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Mediji: Rusija će izvoziti strateške sirovine brodovima

© Foto : Press-služba FKU DSD "Dalьniй Vostok" / Uđi u bazu fotografijaMost koji spaja Vladivostok i ostrvo Ruski na Dalekom istoku
Most koji spaja Vladivostok i ostrvo Ruski na Dalekom istoku - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
Pratite nas
Ruske kompanije su pokrenule redovni morski transport strateških sirovina u Indiju i Kinu u pozadini zapadnih sankcija koje su uticale na redovne lance isporuka, piše "Ekonomik tajms", pozivajući se na neimenovane izvore.
Kako navode, ranije ovog meseca prva partija tereta iz Rusije, kroz Kinu, stigla je u jednu od indijskih luka transportnim koridorom "Sever-Jug".
Kako piše "Ekonomik tajms", ruska kompanija za prevoz tereta "Inteko" i "Svift Transport Grup", čije sedište je u Kini, otvorile su zajedničke kompanije-ćerke za pružanje usluga kontejnerskih prevoza iz luke Vostočni u Kinu. Kina je potrošila oko 19 milijardi dolara za kupovinu ruske nafte, uglja i gasa od januara do kraja maja, što je skoro dugo u odnosu za isti period prošle godine. Indija je potrošila 5,1 milijardu dolara za isti period , što je pet puta više nego pre godinu dana.
U 2021. godini promet robe između Indije i Rusije porastao je za 46,5 odsto. Da bi povećali lance snabdevanja, u toku su konsultacije Indije i Rusije o obnovi transportnog koridora Vladivostok-Čenaj u okviru bilateralnog partnerstva u indo-pacifičkom regionu.
Ruski predsednik Vladimir Putin je, govoreći na 6. Kaspijskom forumu u junu, rekao da Ruska Federacija proširuje lučku infrastrukturu u Kaspijskom regionu.
"Pre svega, reč je o izgradnji međunarodnog transportnog koridora Sever-Jug. To je zaista veliki transportni projekat, 7.200 kilometara duga transportna arterija od Sankt Peterburga do luka Irana i Indije", istakao je ruski predsednik.
„Sporazum između kaspijskih država o saradnji u sferi transporta koji je stupio na snagu prošle godine i koji ima za cilj pretvaranje kaspijskog regiona u veliki međunarodni logistički centar omogućiće brzo pokretanje ovog koridora“, rekao je Putin.
Saobraćajni koridor Sever-Jug u oblasti Astrahan koji povezuje Rusiju, Iran, Indiju i južnu Aziju. - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2022
RUSIJA
Počeo sa radom transportni koridor koji povezuje Rusiju i Indiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala