- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Počeo sa radom transportni koridor koji povezuje Rusiju i Indiju

© Sputnik / Sergeй Subbotin / Uđi u bazu fotografijaSaobraćajni koridor "Sever-Jug" u oblasti Astrahan koji povezuje Rusiju, Iran, Indiju i južnu Aziju.
Saobraćajni koridor Sever-Jug u oblasti Astrahan koji povezuje Rusiju, Iran, Indiju i južnu Aziju. - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2022
Pratite nas
Iran je saopštio da je uspešno obavljen prvi tranzit ruskog tereta u Indiju Međunarodnim tranzitnim koridorom "Sever-Jug" (INSTC).
"Teret je napustio Sankt Peterburg 13. juna, prošao kroz luku Anzali na kaspijskom moru i iransku luku Bander Abas, pre nego što je stigao u Indiju", navodi se u saopštenju kompanije IRISL
Međunarodni transportni koridor „Sever-Jug” je multimodalna transportna mreža pomorskog, železničkog i drumskog transporta između Rusije i Indije, sa transportnim i pretovarnim čvorištem u Iranu. Dužina novog transportnog koridora je 7.200 km. On povezuje Mumbaj, Bandar Abas, Baku, Bandar Anzeli, Astrahanj, Moskvu, ne podleže sankcijama koje su uvedene protiv Rusije i Irana i nije pod uticajem zapadnih zemalja.
Dugoročno gledano, koridor bi mogao postati alternativa tradicionalnim putevima kroz Suecki kanal, Sredozemno more i Bosfor.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala