- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đere rutinski do osmine finala u Švedskoj

© Sputnik / Lola Đorđević Laslo Đere
 Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
Pratite nas
Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u osminu finala turnira u švedskom gradu Bostadu nakon trijumfa nad Italijanom Lorencom Musetijem u dva seta, 6:3, 7:5.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Đere je završio posao za nešto manje od sat i po vremena, a rival u narednoj rundi turnira koji se igra na šljaci, biće mu bolji iz duela Holgera Runea i Marka-Andrea Heslera, koji je na programu u utorak.

„Veoma sam srećan, Museti je težak protivnik, znamo se jako dobro, ovo je bio naš šesti duel. Srećan sam što sam uspeo da napravim brejkove u pravim trenucima. Dobro se osećam i nadam se da ću u sredu to pokazati na terenu", poručio je posle meča Laslo Đere.

Izgledalo je da će Laslo vrlo lako dobiti prvi set, za nepunih pola sata igre, zahvaljujući brejkovima u trećem i u sedmom gemu, kada Museti, inače 67. teniser sveta, nije imao odgovor na sjajne riterne Srbina.
© AFP 2023 / CHRISTOPHE ARCHAMBAULTItalijanski teniser Lorenco Museti
Italijanski teniser Lorenco Museti - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
Italijanski teniser Lorenco Museti
Međutim, Italijan je našao svoju igru u finišu prvog seta i na nervozu Đerea uzvratio brejkom. Međutim, nije uspeo Museti da potvrdi oduzimanje servisa Srbinu, pretrpeo je novi brejk za konačnih 6:3 i vođstvo Đerea.
Mnogo veći otpor Museti je pružio u drugom setu. Đere je propustio priliku za brejk u šestom gemu kada je stigao do 0:30, a zatim pretrpeo četiri vezana poena Italijana za 3:3.
Dobro su servirali i jedan i drugi sve do 12. gema kada je Laslo dočekao novu priliku za brejk i pobedu. Igrao se gem na razliku, a Đere iskoristio prvu brejk i set loptu za konačni trijumf od 2:0 i plasman u osminu finala turnira iz kategorije 250.
Novak Đoković Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
SPORT
Đoković o Americi: Postoje samo jedne dobre vesti
Novak Đoković i Jelena Genčić - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
SPORT
„Znam da je moja teniska majka sa mnom“
Jelena Ribakina i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
SPORT
Pravoslavni sjaj u Londonu: „Kao svadba za koju sistem nije želeo pozivnicu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala