- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Znam da je moja teniska majka sa mnom“

© Foto : Skrinšot / Jutjub / Agape - Aleksandar GajšekNovak Đoković i Jelena Genčić
Novak Đoković i Jelena Genčić - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
Pratite nas
Novak Đoković je u kolekciju trofeja doneo i sedmi Vimbldon, ali nažalost neće moći da o njemu razgovara sa jednom osobom – osobom kojoj je odneo prvi osvojen 2011. godine.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Jelena Genčić je Novakova teniska majka i jedna od najvažnijih osoba za njegov teniski razvoj i put.
Nažalost, 2013. godine je preminula, ali Novak neće i ne može da je zaboravi.
„Ja bih je prvo – zagrlio! Koliko mi je žao što nije više sa nama, toliko mi je drago što sam imao priliku da posle ostvarenja tog istorijskog uspeha i osvajanja mog prvog trofeja ovde 2011. da to podelim sa njom, da je je zagrlim. Ona je imala veliko poverenje i podršku mojih roditelja, i zajedno sa njima je na jedan neverovatno veliki način uticala na mene. Bez daljnjeg – ona je moja teniska majka i najvažniji teniski mentor – žena koja mi je dala mogućnost da budem ovde. Znam da je sa mnom ovde u mislima“, naveo je Đoković.
Godine provedene u radu sa legendarnom Jelenom su ostavile traga na Novaku koji se svega seća.
„Ona me je toliko toga naučila o životu – a da ne pričam o tenisu – i taj profesionalizam i posvećenost dolazi od nje. Ona je bila toliko temeljita u svojim analizama, pripremama… Ja sam sa osam-devet godina boravio kući kod nje, na kasetama smo gledali video-snimke velikih šampiona: objašnjavala mi je igru, taktiku, zašto radim određene vežbe, kako moram da živim… Takođe, znalo se da je bitno kakve ocene imam u školi, šta jedem, kada se ide na spavanje i kada se budim, da znam da spremim svoju torbu i da je bitno da se uvek sportski i sa poštovanjem odnosim prema ljudima“, kaže Đoković.
Za istoriju ostaje upisan momenat zabeležen u emisiji Agape, kada je Novak doneo svojoj mentorki prvi osvojeni Vimbldon.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala