- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Krvna grupa otkriva šta treba jesti, a šta izbegavati

© Flickr / www.tOrange.biz Valdemar Fishmensemenske suncokreta
semenske suncokreta - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
Pratite nas
Ishrana koja se zasniva na krvnoj grupi otkriva šta bi konkretna osoba trebalo da jede, a šta da izbegava, piše „Vinčester hospital“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Na primer, ako imate krvnu grupu A trebalo bi više da jedete vegeterijansku hranu , ako imate krvnu grupu 0 trebalo bi da jedete više meso, a izbegavate žitarice. Ako pak imate krvnu grupu B onda bi trebalo da se hrane raznovrsno i vama neće smetati mlečni proizvodi koji se ne preporučuju osobama sa nultom krvnom grupom ili krvnom grupom A.
Ishrana prema krvnoj grupi možda bi mogla da pomogne i u gubitku kilograma, a takav plan mršavljenja napravio je lekar Piter d’Adamo. On upravo smatra da će čovek bolje da se oseća ukoliko konzumira hranu koja odgovara njegovoj krvnoj grupi.
Ovaj lekar smatra i da će masne naslage manje da se zadržavaju u telu i da će čovek imati manje zdravstvenih tegoba ukoliko se pridržava ishrane zasnovane na krvnoj grupi.
Doktor D’Adamo smatra da je krvna grupa evolucijski marker koji ukazuje na to koja je hrana najbolja za telo, a koja može da mu naškodi. On preporučuje da ljudi više konzumiraju svežu prirodnu hranu, a izbegavaju prerađenu. Ne treba jesti čokoladu i piti kafu i alkohol, dodaje on.

Krvna grupa A

Prema dr D’Adamu, osobe koje imaju krvnu grupu A trebalo bi da jedu povrće, voće, žitarice, pasulj, mahunarke, orašaste plodove i semenke.
Kada je u pitanju hrana koju treba izbegavati, onda su to mlečni proizvodi, meso, riba, jaja i prerađena hrana.
Ovaj lekar preporučuje i različite vežbe u zavisnosti od krvne grupe, pa bi oni koji imaju krvnu grupu A trebalo da se bave jogom, golfom i sličnim sportovima.
CC0 / Pixabay / voće i povrće
Zdrava hrana — ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
voće i povrće

Krvna grupa B

Osobe s krvnom grupom B treba da jedu povrće, voće, žitarice, pasulj, mahunarke, meso, ribu, jaja i mlečne proizvode.
Oni koji imaju ovu krvnu grupu trebalo bi da izbegavaju orašaste plodove, semenke i prerađenu hranu.
Kada je reč o vežbanju, treba da se bave aktivnostima umerenog intenziteta poput hodanja i planinarenja, ali i tenisom.
© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijariba
riba snetac (korjuška) - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
riba

Krvna grupa AB

Osobe s krvnom grupom AB mogu da jedu namirnice koje koje se preporučuju osobama krvnih grupa A i B, ali je za njih najbolja veganska ishrana. Treba da izbegavaju prerađenu hranu.
Njima se preporučuju umirujuće vežbe.
CC0 / Pixabay / Pita sa sirom
Pita sa sirom - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
Pita sa sirom

Krvna grupa 0

Ishrana osoba sa krvnom grupom 0 trebalo bi da sadrži meso, ribu i maslinovo ulje, ali postoje određena ograničenja u konzumaciji određenog povrća, orašastih plodova, semenki i jaja.
Osobe s nultom grupom trebalo bi da izbegavaju mlečne proizvode, žitarice, hleb, testenine, pirinač, pasulj i prerađenu hranu.
Osobama sa ovom krvnom grupom preporučuju se snažne vežbe poput trčanja.
Treba naglasiti da dosadašnja istraživanja nisu pokazala da ovakav plan ishrane utiče na smanjenje telesne težine, a s obzirom na to da su u pitanju stroge smernice, smatra se i da bi oni koji se pridržavaju ovog plana ostali bez nekih nutrijenata. S druge strane, doktor D’Adamo preporučuje uzimanje i određenih suplemenata kako bi osoba ispunila sve svoje nutritivne potrebe, preneo je „Poslovni dnevnik“.
© Foto : PiksabejMeso i prerađevine od mesa
 Hrana na trpezi - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
Meso i prerađevine od mesa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala