- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Dobio je žestok udarac u grudi, ali to nije bila najveća bol – bizarna povreda je ostala tajna

Ćabi Alonso i Najdžel de Jong u finalu Svetskog prvenstva
Ćabi Alonso i Najdžel de Jong u finalu Svetskog prvenstva - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
Pratite nas
Bilo je to 2010. godine u Južnoj Africi. Reprezentacija Španije dominirala je na Mundijalu predvođena Ćabijem Alonsom, a nekoliko sati pre polufinala sa Nemačkom, legendarni vezista Liverpula i Real Madrida je doživeo tešku povredu tokom tuširanja.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Dok se bezbrižno tuširao, Alonsu je jedna noga skliznula i odmah je pao na pod. Pod pritiskom njegovih nogu prslo je staklo od vrata kabine za tuširanje i vrlo brzo je kupatilo bilo prekriveno srčom.
Manji delovi stakla isekli su na nekoliko mesta koleno Ćabija Alonsa. Umesto vode, kupatilo je brzo bilo preplavljeno krvlju, a španski lekar koji je prvi pritrčao u pomoć Alonsu opisao je scenu kao u krvavim horor filmovima.
Alonsa je odmah uhvatio napad panike, šokirao se čim je video veliku količinu krvi. Kada se smirio malo zamolio je doktora da učini sve što može da bi mogao da igra utakmicu sa Nemcima.

„Uradi štagod treba, ali ja moram da igram večeras“, rekao je Ćabi Alonso lekaru.

Doktor mu je zašio koleno, nije rekao selektoru Del Boskeu za incident, a Ćabi izašao na teren i sa Španijom pobedio Nemačku u polufinalu.
Četiri dana kasnije osvojio je Svetsko prvenstvo pobedom nad Holandijom, a i taj meč, koji je odigran baš na današnji dan, ostaće upamćen po još jednom pehu za Alonsa.
Najdžel de Jong ga je kramponima žestoko udario po grudima u duelu, ali je dobio samo žuti karton.
Ipak, taj udarac je bio ništa u poređenju sa posekotinama koje je Ćabi zadobio nekoliko dana ranije, a koje su pukom srećom bile manjeg intenziteta. I niko dugo nije znao za njih.
Kristijan Belić - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
SPORT
„Jedva čekam večiti derbi“ – Belić predstavljen u Partizanu
Mihajlo Petković, fudbaler Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2022
SPORT
Štucne kao Griliš i suze deteta – Pele iz Ćićevca oduševio Grobare /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala