- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Štucne kao Griliš i suze deteta – Pele iz Ćićevca oduševio Grobare /video/

© Foto: FK Partizan/Miroslav TodorovićMihajlo Petković, fudbaler Partizana
Mihajlo Petković, fudbaler Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2022
Pratite nas
Premijera nove sezone u Superligi iznedrila je novo ime koje se crta na fudbalskoj mapi Srbije. Mihajlo Petković (18) debitovao je pogotkom u crno-belom dresu, a već na premijeri u Ivanjici pokazao je i da je budućnost Partizana.
Popularni „Ćićko“ postigao je evrogol, kojim je Parnom valjku otvorio put ka trijumfu na tradicionalno teškom gostovanju. Ako se pitate otkud mu pomenuti nadimak, znajte da je to zbog mesta u kom je rođen, Ćićevca, varošice u Rasinskom okrugu.
Svoje prve fudbalske korake napravio je sa samo šest godina na terenu ćićevačke Sloge. Dve godine kasnije prešao je u novoformirani klub po imenu OFK Morava, koja je u to vreme krenula sa prikupljanjem najtalentovanije dece iz tog kraja.
Naravno, među njima je bio i Mihajlo Petković, kojeg su drugari i treneri prozvali Pele. Kako je vreme odmicalo, dečak iz Ćićevca je krenuo sve više i više da napreduje, što je rezultiralo brojnim peharima i priznanjima za najboljeg strelca ili igrača.
Petković je od malena bio navijač Partizana, a 2016. godine mu se ostvarila želja da zaigra za voljeni klub. U mlađim kategorijama crno-belih bio je jedan od najboljih igrača, pa je kao kadet igrao za omladince, jer je dobrano kvalitetom prerastao svoje vršnjake.
Doskorašnji trener Stanojević ga je vodio na zimske pripreme u Tursku, a sadašnji šef Stolica na letnje u Sloveniju, gde je izbrusio novog dijamanta crno-belih.
Povreda Nemanje Jovića omogućila je da Mihajlo „kao bonus“ dobije šansu već na premijeri nove sezone i nije razočarao.
Štucne spuštene na pola noge kao Džek Griliš, osmeh dečaka, potom i suze posle debitantskog gola, dovoljno da „Pele iz Ćićevca“ upamti subotu, 9. jul 2022. godine.
„Bolji debi nisam mogao ni da sanjam. Kada imate Natka u ekipi, sve je mnogo lakše. Što se suza tiče, bile si radosnice. Nisam mogao da se kontrolišem u trenutku. Gol je posvećen mom dedi koji je preminuo prošle godine, ali znam da je `odozgo` sve ispratio", rekao je posle meča emotivni Petković.
Novi ljubimac navijača Partizana kaže da je dosta napredovao u svemu, iako je jedva punoletan.
„Najviše sam dobio na samopouzdanju, a tu su mi mnogo pomogli i stariji saigrači - da se oslobodim i igram kako najbolje znam. Naravno da postoji mali strah pred svaku utakmicu, ali kada počne meč, sve prestane i svi imamo samo jedan cilj - da pobedimo“, zaključio je Petković.
Nema šta, Grobari su dobili novog ljubimca.
Fudbaler Partizana Bibars Natho - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2022
SPORT
Partizan trijumfom otvorio novu sezonu Superlige /video/
Rišairo Živković - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2022
SPORT
Kraj bajke o „tamnoputom Srbinu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala