- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ne žalim ni za čim, zatvorio sam krug“ – sjajni šuter koga će Moskva pamtiti završio karijeru

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaVladimir Micov
Vladimir Micov - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2022
Pratite nas
Vladimir Micov, nekadašnji košarkaški reprezentativac Srbije, doneo je odluku da stavi tačku na bogatu karijeru.
Micov je ostavio veliki trag u evropskoj košarci, i u 38. godini, posle 21 odigrane sezone, rešio je da se penzioniše.
„Proteklu 21 godinu, imao sam privilegiju da moj posao bude igra, da pobeđujem, da gubim, da učim, da posle poraza pomeram limite i obaram sopstvene rekorde. Svaki put bilo je čast, privilegija i zadovoljstvo izaći na teren i samo igrati košarku. Imao sam sreću da radim rame uz rame sa nekim od najboljih trenera i igrača koje poznajem. Nakon dve decenije, dvanaest klubova, osam gradova i sedam država, iz igre izlazim ispunjen i zadovoljan. Ni za čim ne žalim. Ovom poslednjom sezonom, zatvorio sam krug. Hvala svima koji su na bilo koji način u bilo kom trenutku bili uz mene", napisao je Micov.
Sjajni šuter je takav scenario i najavio u nedavnom intervjuu za Sputnjik.
„Iskreno, više razmišljam u pravcu da završavam nego da nastavljam. Eventualno ako se nešto baš zanimljivo pojavi. Daleko da sam još zvanično završio. I kada sam dolazio u Budućnost nisam želeo da kažem da mi je ovo poslednja sezona. Igraću dokle god mogu. Nisam bio povređen, videćemo još malo“, rekao je Micov i dodao da se tokom leta bavi biznisom koji je vezan za pse i koji mu već godinama dobro ide.
Rođeni Beograđanin je prošao mlađe kategorije Beopetrola i Crvene zvezde, a profesionalnu karijeru je gradio u OKK Beogradu, Lavovima, Budućnosti, Partizanu, Panioniosu, Kahi Laboral, Kantuu, pre nego što je 2012. stigao u CSKA iz Moskve.
U ruskoj prestonici proveo je dve sezone tokom kojih je imao veliku ulogu i biće zapamćen kao precizan šuter za tri poena i odličan timski igrač.
Naredne tri godine Micov je proveo u Galatasaraju, potom četiri u Olimpiji iz Milana, a poslednju sezonu je odigrao u podgoričkoj Budućnosti.
Nikola Kalinić - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2022
SPORT
„Tanteo“ više ne pravi problem Kaliniću
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala