- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Tanteo“ više ne pravi problem Kaliniću

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićNikola Kalinić
Nikola Kalinić - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2022
Pratite nas
Košarkaški klub Barselona objavio je da je otkupio prava na preču kupovinu srpskog košarkaša Nikole Kalinića od Valensije. Španski mediji nagađali su ranije da je reč o sumi od 500.000 evra.
Ovo sve znači da je Barselona preskočila prepreku zvanu „Tanteo“, odnosno pravo Valensije da pregovara i dobije obeštećenje jer je Kalinić u ACB ligi nastupao za Slepe miševe.
„Barselona i Valensija su postigle dogovor oko transfera prava na Nikolu Kalinića. U slučaju da se Kalinić vrati u ACB takmičenje, Barselona će imati sportska prava na srpskog igrača", naveo je katalonski klub u saopštenju.
Barseloni sada ostaje samo da se dogovori sa košarkašem Crvene zvezde.
Nikola Kalinić - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
SPORT
Šta je „tanteo prav(il)o“ - i kako Valensija „trguje“ Kalinićem?
Da čuveni Tanteo više nije problem istakla je i Valensija na svom zvaničnom sajtu.
„Valensija je dostigla dogovor sa Barselonom o razmeni uz finansijsko obeštećenje, tako da je rešena situacija oko transfera prava na Nikolu Kalinića u ACB ligi“, istakli su Slepi miševi.
Podsećanja radi, čak se i Crvena zvezda nada da bi Kalinić mogao da ostane u crveno-belome, uključio se u trku i Virtus iz Bolonje, ali ovaj rešeni problem Valensije i Barselone ukazuje na to da će Nikola nastaviti karijeru u Kataloniji.
Da treba da pređe u neku drugu zemlju ne bi bilo ovoliko komplikacija, ali pošto je Valensija polagala prava na njega u Španiji, Barselona je prvo morala da se dogovori sa Slepim miševima.
Bilo je u prošlosti situacija kada je Tanteo pravo potpuno ukočilo transfer, ali izgleda da to ovoga puta neće biti problem.
Lendri Noko, Marko Simonović i Ognjen Dobrić – KK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2022
SPORT
Marko Simonović – trener
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala