- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković od smeha do ivice suza: Svaki put je sve važnije

© AP Photo / Alastair GrantNovak Đoković i Nik Kirjos
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2022
Pratite nas
Novak Đoković je posle osvojenog sedmog trofeja na Vimbldonu, ukupno 21. Grend slem trofeja u karijeri, rekao da kako vreme prolazi svaki novi trofej mu je sve važniji, gotovo kroz suze, a posebno je govorio o finalisti Niku Kirjosu.
Đoković je savladao Kirjosa u četiri seta, osvojio je sedmi Vimbldon, četvrti uzastopni, ukupno 21. Grend slem turnir i bio je veoma emotivan u obraćanju na terenu.
Najpre je govorio o Kirjosu, sa kojim je tokom godina imao turbulentan odnos.
„Nik, vratićeš se u finale, ne samo na Vimbldonu, nego uopšte. Pokazao si zašto zaslužuješ da budeš jedan od najboljih igrača na svetu. Poštujem te mnogo, mislim da si fenomenalan teniser, bićeš ovde još mnogo godina, siguran sam da ćemo te gledati. Nisam mislio da ću ikada reći ovoliko lepih reči o tebi. Ovo je zvanično bratstvo“, rekao je Đoković uz osmeh.
Potom je priča otišla na drugi spektar emocija, gotovo do suza.
„Izgubio sam reči za to šta ovaj turnir i šta ovaj trofej meni znači, timu, porodici. Uvek će biti poseban u mom srcu, motivisao me je da krenem da se bavim tenisom na jednoj planini u Srbiji. Video sam 1992. godine Pita Samprasa kako osvaja trofej, pitao sam roditelje da mi kupe reket i to je bila moja prva slika o tenisu. I svaki put je osvajanje ovog turnira sve važnije“, istakao je Đoković.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2022
SPORT
Novak Đoković je šampion Vimbldona!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala