- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska uništila položaj ekstremističkog bataljona „Tornado“ i hangar s američkim haubicama

© Sputnik / Kirill Norton / Uđi u bazu fotografijaRuski helikopter Ka-52 tokom operacije u Ukrajini
Ruski helikopter Ka-52 tokom operacije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2022
Pratite nas
Ruske vazduhoplovne snage uništile su hangar s američkim haubicama M777 u DNR, a tom prilikom likvidirano je do 30 ukrajinskih militanata koji su granatirali Donjeck, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Kako je precizirano, u napadu Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na položaje artiljerijske divizije 72. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u području naseljenog mesta Soledar likvidirano je više od 30 odsto vojnika i uništena je većina artiljerijskog naoružanja.
U Dnjepropetrovskoj oblasti ruska vojska je pomoću oružja visoke preciznosti uništila privremeni položaj ekstremistički bataljon „Tornado“. Likvidirano je preko 40 militanata i do 10 jedinica naoružanja i vojne tehnike.
Ruski avioni Su-35s i MiG-31bm oborili su dva ukrajinska aviona Su-25 u Nikolajevskoj oblasti. Ruska PVO je oborila 15 ukrajinskih dronova. Presretnuto je šest projektila ispaljenih iz sistema „uragan“ u Harkovskoj oblasti i DNR.
Ruska vojska je tokom prethodnog dana likvidirala preko 75 ekstremista u Nikolajevskoj oblasti. Uništeno je i oko 30 oklopnih i vojnih vozila.
Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, zbog velikih gubitaka i dezerterstva, ukrajinska vojska popunjava brigadu teritorijalne odbrane u Harkovu zatvorenicima koji su izdržavali kaznu u kazneno-popravnim ustanovama grada.
Ruska avijacija i artiljerija tokom proteklog dana uništile su 22 komandna mesta, artiljeriju i ljudstvo ukrajinske vojske, uključujući dva mesta koncentracije stranih plaćenika u području Harkova. Uništeno je i pet skladišta municije u Dnjepropetrovskoj oblasti i DNR, kao i skladište goriva za vojnu tehniku u Kirovogradkoj oblasti.
Posledice ukrajinskog granatiranja Vorošilovske oblasti u Donjecku - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2022
RUSIJA
UŽIVO Ukrajinske snage granatirale Donjeck, ima žrtava
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala