- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Težak poraz odbojkaša za neuspeh u Ligi nacija

© Foto : CEVOdbojkaši Srbije Nikola Jovović i Marko Podraščanin
Odbojkaši Srbije Nikola Jovović i Marko Podraščanin - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2022
Pratite nas
Odbojkaši Srbije doživeli su i treći vezani maksimalni poraz u Ligi nacija i na taj način se i definitivno oprostili od plasmana na završni turnir. Posle Slovenije i Italije, od izabranika Igora Kolakovića bolja je bila i selekcija Irana - 3:0 (35:33, 25:21, 25:12).
Našoj selekciji preostaje da u nedelju od 14 časova protiv Kine pokuša da zabeleži utešnu pobedu i tako bar malo popravi utisak sumornih partija u Gdanjsku (Poljska).
Izabranici Igora Kolakovića su uspeli do sada da zabeleže četiri pobede i sedam poraza. Ostaće u donjem delu tabele šta god da urade protiv Kineza i propustiće završnicu takmičenja, koja se od 20. do 24. jula igra u Bolonji.
Iako je više puta do sada selektor Kolaković pominjao da je glavni fokus na Svetskom prvenstvu, a da je planirano da u Ligi nacija isproba što više igrača, odnos pojedinaca prema plavom dresu svakako je za dublju analizu jer je Iran obrisao pod sa Orlovima u poslednjem trećem setu.
U prvom je bilo burno i napeto, naši su u maratonu propustili dve set lopte, da bi Iranci to iskoristili i poveli posle 35:33. U drugom setu Iranci su se lako odlepili , 6:3, 8;4, 10:5 i lagano na kraju stigli do 25:21.
Treći set bio je jedan od najlošijih u istoriji srpske odbojke. Odavno naš neki tim nije izgledao onako nemoćno na terenu, pa su na kraju Orlovi bili zakucani od strane Iranaca – 25:12.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Odbojkaši Srbije – Evropsko prvenstvo - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2022
SPORT
Srbi pred sunovratom posle poraza od Italije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala