- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak skautirao Kirjosa – zna koji su najjači aduti Australijanca

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2022
Pratite nas
Treći teniser sveta Novak Đoković kaže da nije lako skautirati Nika Kirjosa uoči nedeljnog finala Vimbldona u kome se sastaje sa Australijancem od 15 časova u Londonu.
Dok je Novak u petak igrao polufinale sa Kameronom Norijem, Kirjos je odmarao jer mu je Nadal dan ranije predao njihov duel zbog povrede stomačnog mišića.
Australijanac je na konferenciji za medije rekao da između njega i Novaka sada vlada "bratska romansa" (bromance), kao i da se ponekad dopisuju putem Instagrama. Đoković i Kirjos su igrali dva puta u karijeri, oba meča 2017. godine u Indijan Velsu i Akapulku, i u oba je bio bolji Australijanac – i to sa po 2:0 u setovima.
„Donekle je neugodnije skautirati takvog igrača. Igrali smo pre pet godina. Oba susreta sam izgubio i tada smo igrali nedelju za nedeljom, tada nisam baš igrao tenis života. Od četiri seta tri su otišla u taj-brejk. On je jako nezgodan igrač za svakog, talentovan je, ima puno snage u servisu i forhendu, bekhend ima ravan i ne greši puno, dobro se kreće, pogotovo na travi za svoju visinu. Ima taj stav i nonšalantan i samouveren, veruje u pobedu protiv bilo koga, svoje najveće pobede je beležio protiv nas iz vrha", rekao je Đoković.
Branilac titule na Vimbldonu jedva čeka da se sastane sa Kirjosom.
„On je takav igrač, svoj je autentičan i bira da igra ono što želi. Kada ga posmataram kao ljubitelj tenisa, da se izdvojim iz uloge njegovog rivala, drago mi je što ostvaruje svoj potencijal. Skoro deset godina nije uspevao da dopre do završnih faza, iako svi znamo za šta je sposoban i koliko može. Radujem se velikom izazovu i biće najveći do sada na turniru", zaključio je Novak Đoković.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2022
SPORT
Novak zna šta je na „talonu“: Svestan sam koji je ulog
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2022
SPORT
Novak posle 15 godina servirao Federeru „hladnu osvetu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala