- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Još jedan srpski košarkaš u Rusiji – i to kod trenera Srbina

Dragan Apić - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2022
Pratite nas
Bivši košarkaš Crvene zvezde i Budućnosti Dragan Apić potpisao je ugovor sa Nižnjim iz Novgoroda. Tako je još jedan srpski košarkaš krenuo put Rusije, a o svemu tome Apić je govorio za Sputnjik i istakao da je saradnja sa Zoranom Lukićem bila veliki razlog da prihvati ponudu.
Lukić je duži niz godina u Nižnjem, a ima i ulogu selektora reprezentacije Rusije, tako da je stekao veliko poštovanje u ovoj velikoj zemlji.
Sada će Apić sarađivati sa trenerom iz naše zemlje.

„Čuo sam samo lepe stvari o Nižnjem Novgorodu. Kada sam saznao da postoji interesovanje, za saradnju sa Zoranom Lukićem - za koga sam čuo samo dobre stvari, jako cenjen i poštovan trener u Rusiji – što govori činjenica da je selektor reprezentacije, nije bila teška odluka.Očekujem napredak u igri i da naučim nešto novo“, rekao je Apić u razgovoru za Sputnjik.

Apić je ovim transferom napravio važan korak u karijeri, mada je u Nižnji mogao i ranije da ode.
„Bilo je nekih kontakta između nas i ranije, bilo je želje da dođe do saradnje, ali sada su se konačno poklopile kockice. Isreno jedva čekam da odem, mislim da ću se uklopiti u njegov način igre, evidentno je da igrači kod njega idu uzlaznom putanjom. Nadam se da ću i ja tim stopama“, ističe Dragan.
Apiću ovo neće biti prvi put da igra u Rusiji, jer je već bio član Lokomotive. I to će iskustvo svakako mnogo da mu pomogne.
„Ovo mi je drugi klub u Rusiji. Bio sam u Lokomotivi, igrao sam i VTB ligi sa Zelenom Gorom, tako da mi je poznata i liga i putovanja i tereni širom Rusije. Dobar sam i sa ruskim jezikom, brzo sam ga „uhvatio“, mislim da će period prilagođavanja biti jako kratak", kaže Apić.
A, onda i dodatno pojašnjava.
„Meni se svidelo, bilo mi je stvarno prelepo u Krasnodaru. Brzo sam uhvatio neke osnovne stvari, nisam baš neki ekspert ruskog jezika, ali sam tu košarkašku terminologiju koju koristimo na terenu svakodnevno brzo sam savladao i te neke osnovne stvari koje su potrebne za osvnovno funkcionisanje. Nadam se da ću sada sve dodatno unaprediti“.
Pored informacija koje je dobio od Lukića, Apić se čuo i sa nekim bivšim saigračima koji su mu o novom klubu rekli samo najbolje.
„Čuo sam se sa Vladom Dragičevićem, on je igrao tamo, a i nekoliko igrača koji su sada u Nižnjem su igrali sa mnom u Lokomotivi. Sa njima sam ostao u kontaktu, recimo sa Dimitrijem Hvostovim. On je već par sezona u Nižnjem, čuo sam se malo i sa njim. Preneli su mi samo pozitivne stvari i jedva čekam da upoznam ekipu i grad i da počnemo da radimo“, ističe Apić.
Apić je karijeru počeo u Vršcu, potom je igrao za Crvenu zvezdu, FMP, Lokomotivu, San Pablo Burgos, Budućnost, Zelenu Goru i od ovog leta je u Nižnjem.
Zanimljivo je da je sličan razvojni put imao i Dejan Davidovac, dobar prijatelj Dragana Apića, koji će od predstojeće sezone nositi dres CSKA iz Moskve.
„Sa Davidovcem sam igrao i u Vršcu, pa smo zajedno u paketu u FMP, pa zajedno u paketu u Crvenu zvezdu, pa evo sada u paketu i u Rusiju, a-ha-ha. Bićemo na razdaljini na sat i po vremena leta, što je super za Rusiju. Družićemo se i tamo sigurno. Čuli smo se, svakako se često čujemo i viđamo, diskutovali smo malo i pravili neke planove", zaključio je Apić.
Još jedan Srbin u Rusiji, pratićemo Apićeve igre u ekipi Zorana Lukića naredne sezone.
Dejan Davidovac - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
SPORT
Davidovac za Sputnjik o prelasku u CSKA: Dobio sam ponudu koju nisam mogao da odbijem
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala