- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Na organizatore Vimbldona je izvršen pritisak, ali je Amerikanac poručio: Ne zaslužujem to!

© AP Photo / Kirsty WigglesworthRafael Nadal Tejlor Fric
Rafael Nadal Tejlor Fric - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2022
Pratite nas
Amerikanac Tejlor Fric oglasio se na društvenim mrežama nakon što su pojedini novinari, komentatori i navijači komentarisali da bi organizatori Vimbldona trebalo da mu dozvole da umesto Rafaela Nadala, koji se povukao zbog povrede, zaigra u polufinalu protiv Nika Kirjosa.
Tejlor je bio izričit da nikada ne bi pristao na tako nešto jer nije zaslužio, a i ne tu vrstu poklona.
Amerikanac Tejlor Fric uložio je poslednji atom snage u borbi sa Rafaelom Nadalom u četvrtfinalu Vimbldona u meču koji je trajao četiri sata i 20 minuta (6:3, 5:7, 6:3, 5:7, 6:7).
Ipak, na kraju je Španac bio taj koji je slavio, ali na kraju neće izaći na teren protiv temperamentnog Australijanca Nika Kirjosa jer je povreda - ruptura stomačnom mišića od sedam milimetara, bila jača od čelnične volje i šampionskog karaktera Rafaela Nadala.
Sazvao je vanrednu konferenciju u Londonu na terenima „Ol Ingland klaba“ Nadal i poručio da nije u stanju da se bori protiv Nika.
Bio je to povod da brojni novinari, ali ljubitelji tenisa, pre svega navijači Tejlora Frica, pokrenu diskusiju kako bi organizatori Vimbldona trebalo da puste Amerikanca da izađe na megdan Kirjosu.
„Šta Vimbldon dobija time što je Nadal pobedio u četvrtfinalu, a onda ne može da igra u polufinalu? Ništa. Tačnije, tenis gubi jedan od glavnih mečeva u godini“, poručio je komentator Nik Karvel.
Svoje mišljenje izneo je u javnost i novinar Kristofer Kleri.
„Dešava se baš retko, ali i dalje mislim da vredi razmisliti. Ukoliko se igrač povuče, kao sada Nadal, duboko u Grend slemu, ili pre finala nekog velikog događaja, poraženi bi trebalo da ima pravo da zauzme njegovo mesto“, smatra Kleri.
Brzo je prekinuo svaku polemiku na zadatu temu Tejlor Fric.
„Ne zaslužujem da budem u polufinalu ako nisamo mogao da pobedim Nadala. Vrlo je prosto. Takođe, ne volim takvu vrstu poklona“, izričit je bio Fric, inače 14. reket na ATP rang listi.
Američki teniser se takođe zahvalio svima na ogromnoj podršci koju je dobio tokom svog boravka na Vimbldonu.
S druge strane, Kirjos je dobio priliku da se bez borbe nađe u svom prvom Grend slem finalu, dok će se Novak Đoković i Britanac Kameron Nori od 16 časova boriti za dvoboj sa Australijancem koji je zakazan za nedelju.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2022
SPORT
Nadalovo povlačenje pomerilo termin Novakovog juriša na finale Vimbldona
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
SPORT
Britanska karma se zove Jelena
Rafael Nadal Tejlor Fric - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
SPORT
Nadal je ostao bez trikova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala