- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Istorijska Superliga – borba za direktan plasman u Ligu šampiona i 20 miliona evra!

© Sputnik / Lola ĐorđevićDetalj sa utakmice Crvena zvezda - Partizan
Detalj sa utakmice Crvena zvezda - Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2022
Pratite nas
Utakmicom Voždovac - Novi Pazar od 20 časova počinje Superliga, najvažnija i finansijski najvrednija u istoriji, s obzirom na to da će prvak obezbediti direktan plasman u Ligu šampiona i finansijsku injekciju od čak 20 miliona evra. Branilac titule Crvena zvezda na otvaranju dočekuje Radnički iz Niša (10. jul), dok Partizan dan ranije gostuje Javoru.
Ali, ne samo to - vicešampion će u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok će u evro kupove još tri kluba - treći i četvrti na tabeli u kvalifikacije za Ligu konferencija, a pobednik Kupa u kvalifikacije za Ligu Evrope.
Takođe, zbog Mundijala u Kataru prvenstvo počinje ranije nego ikad, što bi moglo da bude od velikog značaja jer će srpski predstavnici u kvalifikacije za evropske kupove ući sa više takmičarskih mečeva "u nogama".
Branilac titule i petostruki uzastopni šampion Crvena zvezda u nedelju uveče dočekuje Radnički iz Niša, dok Partizan, sa novim trenerom Ilijom Stolicom, gostuje Javoru u Ivanjici.
Mali derbi odigraće Čukarički i TSC, a pojačana Vojvodina će dočekati Napredak iz Kruševca.
Večiti rivali svesni su kapitalnog uloga koji sa sobom nosi nova sezona Superlige Srbije, odnosno direktnog plasmana u Ligu šampiona, što je dosad bila samo misaona imenica.
Zvezda je pet puta uzastopno osvajala titulu u srpskom fudbalu, a kapiten Partizana Saša Zdjelar poručio je da je vreme da se to promeni i da crno-beli skliznu s trona.
© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbaler Partizana Saša Zdjelar
Fudbaler Partizana Saša Zdjelar  - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2022
Fudbaler Partizana Saša Zdjelar
„Posle toliko godina igranja kvalifikacija za LIgu Evrope i Ligu konferencija, sad imamo šansu da igramo direktno Ligu šampiona, Sigurno da je ulog ogroman, svi smo svesni šta to donosi za naše klubove. Daćemo sve od sebe da uzmemo tu kartu i igramo Ligu šampiona direktno“, rekao je Zdjelar za agenciju Tanjug.
Svesni su i te kako uloga i u taboru crveno-belih, što potvrđuju reči najboljeg fudbalera s Marakane Aleksandra Kataija.
„Pred nama je jedna od najvažnijih sezona u novijoj istoriji kluba. Imaćemo priliku da dva puta obezbedimo Ligu šampiona, prvo sad u letnjim kvalifikacijama, a potom i na kraju sezone, ako budemo prvaci. Svesni smo da neće biti lako, ali znamo zbog čega treniramo i radimo i da su ciljevi koje smo postavili pred početak priprema izuzetno realni i dostižni. Želimo da odbranimo duplu krunu, ali i da obezbeidmo grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Svi težimo ka tome i verujem da ćemo uspeti“, rekao je Katai.
Silvio Berluskoni  - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2022
SPORT
Don Silvio ima jasnu listu pravila – šišanje je obavezno i besplatno
Sep Blater i Mišel Platini - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2022
SPORT
Sud oslobodio optužbi Blatera i Platinija za korupciju
Nemanja Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2022
SPORT
Nestašni dečko srpskog fudbala je sazreo i to će pokazati „bikovima“: „Spreman sam za borbu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala