- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakova podrška sa Vimbldona pred polufinale: Bićemo glasniji od Britanaca!

© AP Photo / Alastair GrantNovak Đoković, Vimbldon, London
Novak Đoković, Vimbldon, London - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2022
Pratite nas
Novak Đoković, srpski teniser, u polufinalu Vimbldona igra protiv Kameruna Norija i britanske publike, s obzirom na Norijeve domaće navijače. Do tog susreta Novak je stigao posle drame u četvrtfinalu, a za Sputnjik o atmosferi sa tog meča i tome kako će srpski as imati glasnije navijače od Britanca, govorila je Džuli Sojer, Novakova verna navijačica.
Kada se gleda po rejtingu, međusobnim susretima i iskustvu Novak Đoković ne bi trebalo da ima težak zadatak u polufinalu Vimbdona protiv Kameruna Norija.
Međutim, tribine Centralnog terena biće pune britanskih navijača koje će navijati protiv domaćeg tenisera koji je već dokazao da nema šta da izgubi.
Nori je napravio veliko iznenađenje i najveći uspeh u karijeri plasmanom u polufinale Vimbldona, a Novak je u četvrtfinalu takođe imao poteškoća sa teniserom koji nije bio favorit, odnosno Janikom Sinerom.
Polufinale je visilo o koncu, srpski as gubio je sa 0:2 u setovima, a za Sputnjik se iz Londona javila Džuli Sojer koja je na licu mesta gledala dramu u pet setova.
„Kada je Novak gubio 0-2, prvo sam se osećaola nervozno i prilično negativno, ali onda mi je prijatelj rekao da moramo da budemo pozitivni prema njemu i pokušali smo da se prisetimo finala Rolan Garosa iz 2021 kada je preokrenuo protiv Stefanosa Cicicpasa. Imali smo na umu šta je tada učinio u trećem setu i poverovovali da to ponovo može da uradi“, objasnila je Džuli.
Napetost u tom meču videla se i na licima u celom Novakovom boksu, a Džuli je sedela odmah iza i mogla je da potvrdi zabrinutost.
„ U Novakovom boksu su se čula komešanja, nisam najbolje čula, ali nikome nije bilo prijatno kada je gubio. Ivanišević i Uli su razmenjivali sugestije, a Jelena je bila zabrinuta, međutim verovali su u preokret“, ispričala je Džuli.
Kada je Novak suepo da pobedi Sinera i sa osmehom pozdravio navijače, oni su mu rekli da su verovali u njega tokom celog meča, na šta je on emotivno odreagovao.
Znam, osetio sam to“, rekao je Novak sa osmehom na licu.
Iako publika na Vimbldonu godinama nije bila naklonjena Novaku pogotovo u duelima protiv Rodžera Federera, ove godine srpski as sa tribina dobija veliko poštovanje, što je potvrdila Džuli.
Verna navijačica jednog od najboljih tenisera svih vremena poručila je da će Novak u polufinali imati glasniju podršku od Britancca koji igra u Londonu.

„Definitivno ima mnogo ljudi koji mu aplaudiraju! Ne osećam da postoji nepoštovanje prema njemu. Iako Novak igra sa Britancem, mi ćemo biti glasniji“, poručila je Džuli Sojer.

Novak na teren izlazi ne pre 16 časova.
Kamerun Nori - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2022
SPORT
Život mu visio o koncu – sada stoji na Novakovom putu do finala
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2022
SPORT
Nadalovih 4/4 koje nije želeo
Rafael Nadal Tejlor Fric - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2022
SPORT
Na organizatore Vimbldona je izvršen pritisak, ali je Amerikanac poručio: Ne zaslužujem to!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala