- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kirjos otkrio razgovor sa Novakom: Rekao je da bi voleo da me vidi u finalu

© AP Photo / Alberto PezzaliNik Kirjos
Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2022
Pratite nas
Posle povlačenja Rafaela Nadala sa Vimbldona, u finalu trećeg Grend slema u godini će se naći Nik Kirjos. Nakon što je spletom nesrećnih okolnosti po španskog tennsiera Australijanac stigao do brobe za titulu, na konferenciji je istakao da mu je žao što neće igrati sa Nadalom,a otkrio je i šta mu je Novak Đoković poručio tokom turnira.
Nik Kirjos napravio je najveći uspeh u karijeri plasmanom u finale Vimbldona, a u borbi za titulu mogao bi da se mu se pridruži Novak Šoković koji u polufinalu igra protiv Kameruna Norija.
Jasno je da bi Kirjos bio ravnopravan protivnik Nadalu u polufinalu jer igra neverovatno i da Španac nije povređen, ali se taj meč neće igrati posle Rafine predaje zbog pokidanih stomačnih mišića.
Australijancu je veoma žao zbog toga iako je izborio plasman u finale.
„Kao takmičar sam želeo da igram taj meč protiv Nadala. Želeo sam da vidim treće poglavlje mečeva protiv Nadala na Vimbldonu. Nadam se da će se oporaviti“, rekao je Kirjos, a potom pričao o Đokoviću.
Sve do ovogodišeg Australijan opena, Kirjos je bio neprijateljski nastrojen prema Novaku, međutim sve se promenilo kada se Nik nije složio sa odlukom australijskim vlasti da srpski as bude deportovan.

„Zapravo, pošaljemo poneakd poruku preko Instagrama jedan drugom, što je malo čudno. Rekao mi je ranije ove nedelje da bi voleo da me vidi u nedelju (kada se igra finale)“, otkrio je Kirjos.

Kirjos je jedan od izrazito retkih tenisera koji protiv Đokovića imaju pozitivan skor, pa bi pun samopouzdanja mogao da uđe u finale za koje srpski as tek treba da se izbori.
U dva odigrana meča 2017. godine u Akapulku i zatim Indijan Velsu, Novak nije uspeo da oduzme nijedan set Kirjosu.
Novak Đoković, Vimbldon, London - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2022
SPORT
Novakova podrška sa Vimbldona pred polufinale: Bićemo glasniji od Britanaca!
Kamerun Nori - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2022
SPORT
Život mu visio o koncu – sada stoji na Novakovom putu do finala
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2022
SPORT
Nadalovih 4/4 koje nije želeo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala