- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Crvena zvezda ima novog trenera!

© Foto : ABA liga / FMPSrpski trener Vlada Jovanović
Srpski trener Vlada Jovanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2022
Pratite nas
Bivši pomoćnik selektora A reprezentacije Srbije, i aktuelni selektor reprezentacije Srbije za igrače do 20 godina, nekadašnji trener Cibone i FMP-a, Vlada Jovanović, novi je trener košarkaša Crvene zvezde, objavili su crveno-beli.
Jedan od najtalentovanijih trenera mlađe generacije iz Srbije, potpisao je u petak trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. Zanimljivo je da će mu pomoćnik biti Marko Simonović.
Ovaj 38-godišnji trener prve trenerske korake napravio je kao trener mlađih selekcija Crvene zvezde još 2012.godine, a tokom tri sezone na prvom poslu kao seniorski trener KK FMP (2017-2020) bio je jedno od velikih iznenađenja cele ABA lige i novo ime među domaćim mladim trenerima koji je na sebe skrenuo pažnju.
Nakon toga sa vrlo mladom ekipom Cibone, kao prvi srpski trener u Republici Hrvatskoj u poslednjih 30 godina ostvario je zapažene rezultate i promovisao nekoliko talentovanih mladih igrača tog kluba.
Tokom 2019. godine promovisan je u jednog od pomoćnika selektora A reprezentacije Srbije pod vođstvom Igora Kokoškova,a trenutno je selektor reprezentacije za igrače do 20 godina. Na tom mestu je od decembra 2021.godine.
„U stručnom štabu prvog trenera Vlade Jovanovića, nalaze se Marko Simonović kao prvi pomoćnik, i Miodrag Dinić, dok će o dodatnim članovima stručnog štaba na klupi našeg kluba javnost biti blagovremeno obaveštena. Nebojša Ilić biće u narednoj sezoni generalni menadžer prvog tima KK Crvena zvezda“, stoji na sajtu crveno-belih.
Hasan Martin - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2022
SPORT
Posle Nedovića Zvezdi stiže još jedno pojačanje iz Grčke?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala