- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Predsedništvo URA podržalo potpisivanje Temeljnog ugovora

© Tanjug / RADE PRELICPremijer Crne Gore Dritan Abazović i patrijarh srpski Porfirije
Premijer Crne Gore Dritan Abazović i patrijarh srpski Porfirije - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
Pratite nas
Predsedništvo Građanskog pokreta URA crnogorskog premijera Dritana Abazovića, podržalo je potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).
URA smatra da je to pitanje koje Crnu Goru opterećuje 10 godina i da u najskorije vreme na njega treba staviti tačku, u skladu sa pozitivnim zakonskim načelima i Ustavom.
Iz te stranke navode da je je za Crnu Goru najurgentnija stvar u ovom trenutku da ima dobru turističku sezonu, posebno u svetlu globalne situacije i delikatnih ekonomskih dešavanja.
Kažu da su zato napredak u ekonomiji i otvaranje novih radnih mesta sa privlačenjem investicija, najprioritetnije stvari za državu.
„Crna Gora treba da nastavi jako svoj put integracije u EU, i u tom smislu Predsedništvo daje podršku rukovodstvu stranke i premijeru Dritanu Abazoviću da nastave sa rešavanjem nerešenih pitanja koje godinama opterećuju društvo“, ističe se u saopštenju.
Portal RTCG prenosi i da će se Abazović danas u Vladi sastati sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i potpredsednikom Vlade Raškom Konjevićem. Prema nezvanični saznanjima portala, glavna tema razgovora biće potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC.
Vlada Crne Gore će, kako je najavljeno, u petak, 8. jula glasati o predloženoj verziji Temeljnog ugovora o odnosima države i SPC.
Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
REGION
Abazović na pitanje o Temeljnom ugovoru i Vladi: Ako zbog državnog interesa treba da padne, neka padne
Cetinje - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2022
REGION
Cetinjani prete blokadom saobraćaja ako vlada potpiše Temeljni ugovor
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala