- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Gvozdeni lav Baskije“ je izabrao „crne zvezde“

© REUTERS / SERGIO PEREZInjaki Vilijams
Injaki Vilijams - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
Pratite nas
Injaki Vilijams, napadač Atletik Bilbaa, koji je odigrao jednu utakmicu za reprezentaciju Španije, odlučio je da u budućnosti igra za Ganu. Zemlju iz koje su njegovi roditelji.
„Gvozdeni lav Baskije“, kako ga popularno zovu u Španiji, zbog neverovatnog podviga i činjenice da nije propustio meč Atletika još od 20. aprila 2016. godine, upisao je samo jedan nastup za "crvenu furiju", a kako nije bio u pitanju takmičarski meč prema pravilifima FIFA može da promeni reprezentaciju.
Injaki je dres seniorskog tima Španije nosio protiv Bosne i Hercegovine u prijateljskom meču, a prethodno je bio član mlađih kategorija "furije."
Odluka 28-godišnjeg napadača rođenog 1994. godine u Bilbau, pala je na reprezentaciju Gane, zemlje iz koje su njegovi roditelji.
Vilijams je odluku o tome podelio putem društvenih mreža.
„Osećam da je došao trenutak da pronađem svoje poreklo. Afrika i Gana su deo moje porodice. Želim da vratim mali deo svega što nam je Gana pružila. Ta zemlja je odigrala značajnu ulogu da postanem osoba kakva jesam“ napisao je na društvenoj mreži Tviter Injaki.
Inače, njegovi roditelji su bežeći od građanskog rata u Liberiji stigli do izbegličkog kampa u Gani. Posle Gane su se trajno preselili u Baskiju, gde je i odrastao i počeo je da igra fudbal za Baskoniju, a kasnije je prešao u Atletik Bilbao i od tada više nije menjao klub.
Pored Vilijamsa, Fudbalski savez Gane je ozvaničio „transfere" još četvorice talentovanih fudbalera. U pitanju su Stefan Ambrosijus i Rensford-Jeboa Keningsdorfer (Hamburger), Patrik Fajfer (Darmštad) i Tarik Lampti (Brajton).
Svi oni će imati priliku da zaigraku za Ganu na Svetskom prvenstvu u Kataru krajem godine, gde će „crne zvezde“ igrati protiv Portugalije, Južne Koreje i Urugvaja.
Đanluiđi Bufon i Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2022
SPORT
Veliki Bufon ponovo boravio u Srbiji i trenirao sa Orlovima /foto/
Zlatan Ibrahimović - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2022
SPORT
Zlatan je povređen do 2023. godine, ali neće u penziju - potpisuje novi ugovor
Olimpija navijači upad - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
SPORT
Ljubljana je podsetila na Zagreb – a Španac je ostao u čudu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala