- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ljubljana je podsetila na Zagreb – a Španac je ostao u čudu /video/

© Foto : Youtube/Printscreen/STAOlimpija navijači upad
Olimpija navijači upad - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
Pratite nas
Robert Prosinečki napustio je Olimpiju zbog nesuglasica sa upravom, a u Ljubljani je kasnije usledio haos. Besni navijači uleteli su na konferenciju i na taj način su iskazali nezadovoljstvo zbog načina na koji Nemad Adam Delijus vodi klub, dok se novi trener Španac Albert Rijera našao u čudu i nije znao šta ga je snašlo na promociji.
Haos u Olimpiji se nastavlja. Nakon što je uprava optužila Roberta Prosinečkog da je pio i pušio, kao i da se kartao i da je otkazivao treninge, Veliki Žuti je otišao, poručivši da nikada u životu nije radio sa većim prevarantima i lažovima. Ultrasi su stali na stranu Hrvata, a scene koje su se dogodili u Ljubljani na stadionu Stožice podsetile su na dešavanja pre 11 godina u Zagrebu kada su navijači upali na konferenciju Zdravka Mamića, alfe i omege Dinama.
U Ljubljani je trebalo da bude održana promocija Alberta Rijere, Španca koji je igrao za Mančester siti i Fenerbahče, ali je na samom početku upala navijačka grupa „Green Dragons“ koja je prekinula konferenciju, dok Španac nije znao šta se dešava, šta ga je snašlo jer je ispred sebe imao gomilu besnih i maskiranih navijača s obeležjima kluba čiji bi trebalo trener da postane.
Dragonsi su poručili Špancu da nije dobrodošao, čime je bilo jasno je su na strani oteranog i oklevetanog Roberta Prosinečkog. Skandal koji se dogodio u Stožicama brzo je dospeo i na strane sportske štampe u Španiji. Pa su tako vodeći sportski listovi Marka, AS, Mundo Deportivo, Karusel Deportivo, na svojim naslovnicama izvestili o neprijatnosti koju je doživeo Albert Rijera.
Jasno je da Špancu koji je bio u društvu uprave i trebalo je da ima reč nije bilo nimalo prijatno i da je bio šokiran zbog svega onoga što vidi. Verovatno se i zapitao gde je došao i šta mu je to uopšte trebalo...
Scene iz Ljubljane naterale su nas da „premotamo film“ na 2011. godinu kada su navijači Dinamo Zagreba upali na pres konferenciju Zdravka Mamića.
Tada je grupa ultrasa uletela na Mamićev pres i optužili su ga da je lažov, traživši odgovore na nekoliko pitanja.
„Dosta je bilo. Lažeš, kradeš, gotov si. Zašto lažeš da tvoj sin nije menadžer Dinamovih igrača? I Luki Modriću? Kako si kupio stolice?, uzvikivali su ogročen navijači „modrih“.
Mamić im po običaju nije ostao dužan.
„Ovo je pres konferencija za novinare. Možete da učestvujete, ali ne na ovakva način. Vi ste bezobrazni. Magarac jedan, zahvali Bogu što sam ja u Dinamu, jer kada odem odavde prebiću te kao mačku“, rekao je Zdravko vođi navijača Dinama Danijelu Hrnjaku.
Srećom, sve se završilo psovkama i pretnjama, na sreću nije bilo fizičkog obračuna.
Ostaje da se vidi kako će se završiti rasplet u Ljubljani i ko će naslediti Prosinečkog, da li će novi trener biti Albert Rijera ili će posle svega što se dogodilo ili će Španac pobeći glavom bez obzira.
Srpski fudbaler Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
SPORT
Potvrđeno: Jović u Fiorentini
Kristijan Eriksen - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
SPORT
Umalo je zaista ostavio srce na terenu – i posle 387 dana „novog života“ stiže na „Teatar snova“
Crvena zvezda i Zenit - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
SPORT
Veličanstvena koreografija u Sočiju – za Srbiju i Rusiju /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala