- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski hakeri objavili podatke o ukrajinskim obaveštajcima

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaHakerski napad
Hakerski napad - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2022
Pratite nas
Hakerska grupa RaHDit („Zli ruski hakeri“) objavila je na sajtu „Nemezida“ podatke hiljadu zaposlenih u Glavnoj obaveštajnoj upravi (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine.
Kako se navodi u propratnom komentaru, nedostaci u zaštiti mreže Centralne uprave GUR u Kijevu, kao i metode za analizu velikih podataka prema karakterističnim modelima ponašanja korisnika, pomogli su da se formira baza podataka.
Grupa precizira da je ovo prvi materijal u nizu publikacija.
Među otkrivenim obaveštajcima su i predstavnici ambasada u Rusiji, Indiji, Austriji, Vijetnamu, Južnoj Africi, Italiji, Turskoj i Iranu. Na spisku su i podaci o pokroviteljima vojnih obaveštajaca u Poljskoj, Mađarskoj, Bugarskoj i Slovačkoj, instruktorima za diverzije i predstavnicima specijalnih snaga za vođenje tajnih i vojnih obaveštajnih službi.
Od početka specijalne operacije u Ukrajini, ovo je najveće curenje ukrajinskih obaveštajnih podataka.
U junu je ova hakerska grupa objavila podatke o 700 zaposlenih u Službi bezbednosti Ukrajine. Na početku specijalne operacije, ona je istovremeno hakovala svih 755 veb sajtova ukrajinske vlade, a hakerskim napadima bili su izloženi i sajtovi lokalnih vlasti širom zemlje.
Na portalu hakerske grupe „NemeZida“ objavljene su informacije o više od 11 hiljada pristalica neonacističkih formacija Ukrajine.
Hakerski napad - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
RUSIJA
Moskva: Ako se nastave ukrajinske sajber-provokacije uz pomoć SAD, odgovor Rusije biće odlučan
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala