- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal ne želi da priča o povredi: „Umoran sam od toga“

© AFP 2023 / ADRIAN DENNISRafael Nadal Vimbldon 2008
Rafael Nadal Vimbldon 2008 - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2022
Pratite nas
Od početka Vimbldona Rafael Nadal deluje ubedljivo na terenu, a ono što je za njega još bitnije bolovi u stopalu kao da se i ne naziru. S obzirom da nije bio siguran da li će moći da igra, posle plasmana u četvrtifinale novinare je zanimalo kako se Španac oseća, ali on nije želeo da govori na tu temu je od nje „umoran“.
Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Vimbldona i još jednom dokazao da ga povreda i hronični bolovi u stopalu ne ometaju u tome da igra fantastično čak i na travi.
Kada je stigao u London i dalje je bilo neizvesno u kakvoj je zdravstvenom stanju, s obzirom da je samo nekoliko nedelja pre početka Vimbldona hodao na štakama.
Ipak, kada je izašao pred londonsku publiku Rafa je igrao na visokom nivou i bez velikih problema stigao do četvrtfinala Vimbldona.
Iako je Nadalov problem sa stopalom jedna od vodećih sportskih tema, španski as nije želeo da govori o tome.
„Rekao sam već o tome. S jedne strane, stvarno sam umoran da stalno pričam o svom telu. Nije da ne želim da odgovorim na vaše pitanje, ali nekada se umorim i od samog sebe i svih tih problema koje vučem. Ne bih da pričam sada o tome, izvinite. Usred sam turnira i trebalo bi da nastavim? Poštovanje svim kolegama, ali samo se trudim da dam sve od sebe svakog dana. Dovoljno sam zdrav da nastavim da se borim za stvari koje želim“, poručio je Nadal.
Koliko je zaista spreman stigao na Vimbldon Nadal će dokazati u četvrtfinalu gde ga čeka izuzetno neugodan protivnik.
Tejlor Fric zaustavio je Nadalov niz u finalu Indijan Velsu u trenutku kada je Španac imao 21 pobedu.
Ne pamti Rafa Frica po dobrom jer je na pomenutom meču u Indijan Velsu povredio rebro posle čega je takođe morao na pauzu.
„Šta sam naučio iz tog prošlog meča sa Fricom? Baš ništa, nula jer sam zadobio frakturu rebra. Nije imalo šta da se nauči, jer iskreno, bol je bio takav da je bilo užasno igrati do kraja. Tada nismo znali da je u pitanju fraktura rebra, ali znao sam da nešto nije uredu, jer je previše bolelo. Očigledno je da Tejlor igra na visokom nivou i da ima sjajnu sezonu“, istakao je Nadal.
Posle titule u Indijan Velsu, Fric je u dobrom ritmu nastavio sezonu, a odličan je bio i na travi jer je pred Vimbldon osvojio trofej u Istburnu.
„Nedelju pre Vimbldona osvojio je turnir. Ovde je u četvrtfinalu, već ima titulu sa Masters turnira. U dobroj poziciji je, iako se ovde ne daju poeni. Šteta za njega, jer četvrtfinale donosi mnogo poena. Biće to težak meč protiv sjajnog igrača, ali ne može se u ovoj fazi ni očekivati lakši protivnik“, zaključio je Rafael Nadal.
Novak Đoković i Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
SPORT
„Lovac na talente“ pronašao novog Novaka – Srbina u četvrtfinalu čeka njegova „kopija“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
SPORT
Đoković tražio promenu – Vimbldon ni da čuje
Novak Đoković, budistički hram, London, Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
SPORT
Vimbldonski hram u kome je Novak našao svoj mir /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala