- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Od modne piste do snajpera: Brazilska plaćenica poginula kod Harkova /foto, video/

© Sputnik / Vladimir AstapkovičSnajperista
Snajperista - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2022
Pratite nas
Brazilski snajperista Talita de Vale, nekada fotomodel, poginula je u Ukrajini gde se borila na ukrajinskoj strani.
Prema rečima brata 39-godišnje plaćenice, ona se ugušila u bunkeru kod Harkova, gde se krila od artiljerijske vatre, piše brazilski "Globo".

"Talita je provela samo tri nedelje u Ukrajini, gde je kao snajperista pružala podršku pešadijskim jedinicama Oružanih snaga Ukrajine. Tokom borbi krajem juna bila je odsečena od svoje jedinice, nakon čega se sklonila u bunker koji je već bio zahvatio požar, gde je umrla od gušenja. Pokušao je da je spase njen sunarodnik Daglas Burigo, ali je i on preminuo", navodi list.

Iz brazilske periferije, gde je Talita rođena, preselila se u Sao Paulo, gde je započela svoju karijeru kao model i glumica. Zatim je studirala pravo i radila kao zastupnica životinja. Kasnije je odlučila da učestvuje u „pravednoj borbi“ i pridružila se kurdskim Pešmergama tokom njihove borbe protiv DAEŠ-a ( teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) kod kojih je bila obučena da rukuje snajperom.
"Bila je spremna da uzme oružje, ali je bila miroljubiva i želela da spasava ljude i životinje", naveo je Talitin brat, ignorišući njeno zanimanje snajperiste koje ima malo zajedničkog sa miroljubivošću.
Talita de Vale je u Ukrajini služila u takozvanoj „Legiji stranaca".
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala