- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak opisao razgovor sa ogledalom – pomenuo i Kobija Brajanta

© AP Photo / Alastair GrantNovak Đoković, Vimbldon, London
Novak Đoković, Vimbldon, London - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2022
Pratite nas
Novak Đoković bio je izuzetno raspoložen posle dobijenog meča protiv Janika Sinera. Uspeo je srpski as da se vrati sa ivice ambisa i da od 0:2 dođe do plasmana u polufinale Vimbldona gde ga čeka Britanac.
Za kameru Sport kluba u razgovoru sa Nebojšom Viškovićem, koji ga duže od deceniju i po prati u stopu, otkrio je brojne dobre vesti.
Od toga kako je tekao razgvogovr sa samim sobom u pauzi, do momenta gde se setio legendarnog Kobija Brajanta, pa sve do onoga što ga očekuje u polufinalu sa domaćim takmičarem Kamerunom Norijem.
„Ima dobrih vesti, puno dobrih vesti. Kamo sreće kada bi vesti na državnim kanalima tako bile, 90 odsto sa dobrim vestima. Šalu na stranu, dva različita meča. Prva dva seta jedan meč i jedan osećaj na terenu, ne tako prijatan za mene. Poslednja tri seta potpuno drugačija izvedba, drugačija igra i drugačiji osećaj na terenu. Mislim da sam krenuo jako dobro 4:1, imao brejk loptu za dupli brejk, to nisam iskoristio. Odigrao jako slab gem, dve duple, dva nerezonska drop-šota promašena protiv vetra. Počeo sam više da sumnjam, usporio sam. Potpuno, a za njega se sve ubrzalo. Kasnio sam na loptu, on je diktirao. Hvala Bogu pa se igra na tri dobijena seta na Grend slemovima, i iskustvo i taj pozitivan rekord koji imam u petim setovima u mojoj karijeri na Grend slemovima mi je pomogao. Jer sam video na početku trećeg seta da ima malu sumnju", rekao je Novak posle meča za Sport klub.
Nejboša Višković koji se nalazi u Londonu, odakle Sport klub radi uživo brojne prenose se Vimbldona, uspeo je da „natera“ Novaka da do detalja otkrije šta je tačno rekao u pauzi između drugog i trećeg seta dok se gledao u ogledalo i pričao sa sobom.
Popularni Viško, poručio je Novaku: „Hajde sada pogledaj u kameru i zamisli da je ogledalo. Da nam replciraš od reči do reči šta si rekao. Slobodno, ali, slobodno.“.
Novak se kratko nasmejao, a onda se uozbiljio i simulirao razgovor sa samim sobom iz svlačionice.
„Pošto na engleskom je bilo teško, jer sam na srpskom naravno pričao. 'Možeš ti to, veruj u sebe. Sada je trenutak, zaboravi na ono što se dogodilo. Počinje novi meč. Idemo, majstore“, otkrio je Novak kako je tekao razgovor sa ogledalom.
Pokušao je Višković da „izvuče“ još jednu reč, rečenicu, a dobio je mnogo više...
„Nema tu puno vremena, kako bih objasnio. U mnogo sportova se priča o tome. Nekoga koga sam voleo i poštovao i dalje ga naravno poštujem iako nije živ – Kobi Brajant i „mamba mentaliti“. On je često pričao o tome. U svim sportovima je to nešto univerzalno što nas spaja, to je taj momenat gde ti moraš sebe da ubediš da možeš i moraš bolje. Da si pozitivan i da sebe izvučeš nekako iz te situacije, iz tog nekog ponora u kojem si se našao. I to je verovatno još više izraženo u individualnom, pojedinačnom sportu. U timskom sportu uvek postoji neko ko može da te podigne, da te podrži. Iako ja imam svoj tim naravno sa strane, zabranjen je taj koučing. Prosto moram sam nekako da nađem rešenje i da se izvadim iz situacije. Na engleskom ima izreka ’fake it till you make it’. Koliko god neprirodno i veštački to izgledalo meni je u tom trenutku kada sam se gledao u ogledalo i govorio te stvari, znao sam da ima to svoju snagu, ima svoju vibraciju i da će to da se isplati. Činjenica da sam bio u tim situacijama, mnogo puta, mi je dala još više poverenja u to što sam radio da će uroditi plodom. Naravno, to nije garancija, ali imaš bolju šansu“, rekao je Novak.
U trenucima dok je davao ekskluzivni intervju za Sport klub, začula se galama sa Vimbldona. Bio je to jasan znak da je Kameron Nori, domaći takmičar, uspeo da savlada Gofana. Razumeo je i Novak šta to znači.
„Da, igraću sa Britanacem. Nije prijatan osećaj kada igraš protiv domaćeg igrača, čitavog stadiona i zemlje. Navikao sam, imam iskustva sa tim. Tako da neće to biti ništa novo. Biće novo što ću prvi put igrati na travi protiv njega, a njemu će to biti prvo polufinale. Za njega jedinstven osećaj, neće imati šta da izgubi, verujem da će tražiti da odigra meč života. S druge strane ja se osećam dobro, zaista mi se dopalo kako sam završio današnji meč. fizički sam skroz okej. Imamo dva dana, biću spreman", samouvereno je poručio Novak.
Višković se nadovezao na njegove reči i prognozirao mu da dobija meč.
„Pazi, dobijaš za 100 minuta“.
Novak se nasmejao i uzvratio: „Dobro, dobro, iz tvojih usta u Božje uši".
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
SPORT
Jedna pesma i jedna rečenica – Đoković je sve objasnio /video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
SPORT
Novak je otkrio „tajnu“ /video/
Novak Đoković, Vimbldon, London - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
SPORT
Novakov šou za polufinale Vimbldona – od sjaja preko očaja do velikog preokreta!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala