- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Manekenka nesvakidašnjim izgledom ruši današnje standarde lepote /foto/

© AFP 2023 / Joaquin SarmientoModelь vo vremя modnogo pokaza kolumbiйskogo brenda Spongebob Gold v ramkah Nedeli modы rяdom s gorodom Medelьin
Modelь vo vremя modnogo pokaza kolumbiйskogo brenda Spongebob Gold v ramkah Nedeli modы rяdom s gorodom Medelьin  - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2022
Pratite nas
Sofija Hadžipanteli je američka manekenka grčko-kiparskog porekla, savršeno izvajanog tela i prelepih zelenih očiju, ali potpuno drugačija od ostalih. Njene guste crne obrve, spojene na sredini potpuno odudaraju od savremeno prihvaćenih stereotipa konvencionalne lepote, a ova mlada žena ih namerno ističe i na njih je posebno ponosna.
Sofija ima 25 godina i već je čuveno ime u svetu modelinga. Njen portfolio uključuje saradnju sa renomiranim časopisima poput „Voga“, „El“, „Harpers bazara“, a nastupala je i na revijama mnogih poznatih modnih brendova.
Ono što Sofiju izdvaja od drugih su njene upadljive spojene obrve, koje je vrlo lako mogla, poput miliona drugih žena, da očupa, depilira, tetovira, ili šta već ne, i uklopi se u opšteprihvaćene estetske standarde. Ali nije htela.
Ponosna na svoje korene i svoje poreklo, odlučila je da odneguje i istakne ovu genetsku karakteristiku svojih predaka i pokuša da uđe u svet mode takva „nesavršena“, kakva jeste – sa jednom velikom obrvom (dve obrve spojene u jednu), pegama na licu i „skromnom“ visinom od 168 cm.
I uspela je. Ono što bi do pre desetak godina bilo nezamislivo, sada je, u eri pozitivizma i prihvatanja sopstvenog tela i različitosti, postalo ostvarivo.
Sofija je čak postala aktivistkinja za pravo na različitost, osnovala je i pokret „jedne obrve“ – #unibrowmovement, a na društvenim mrežama ima stotine hiljada pratilaca, prenosi RTS.
Njena borba protiv predrasuda ima i svoju mračnu stranu, jer je često na meti kritika onih kojima se njen izgled ne dopada, da je čak dobijala i pretnje smrću.
Na negativne komentare ova devojka se ne obazire i poručuje: „Menjajte svet, ne menjajući sebe!“
Manekenka - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2022
DRUŠTVO
Sofi ispisuje istoriju – prva manekenka s Daunovim sindromom /video, foto/
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala