- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Sofi ispisuje istoriju – prva manekenka s Daunovim sindromom /video, foto/

CC0 / Pixabay / Manekenka
Manekenka - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2022
Pratite nas
Manekenka Sofija Jirau, ispisuje istoriju jer je postala prva osoba s Daunovim sindromom koja se pojavila u kampanji za brend „Viktorija's sikret“, a koja je predstavljena tokom ove nedelje.
Zajedno sa 17 drugih žena ova 24-godišnjakinja promovisala je novu kolekciju „Lav klaud“, za koju se brend nada da će pojačati posvećenost „Viktorija's sikreta“ da dočeka i proslavi sve žene, navodi se u saopštenju za medije.
Grupu čine i profesionalni i neprofesionalni modeli, različitih boja kože, konfekcijskog broja i starosti.
Poznata lica poput Hejli Biber, Tejlor Hil i Adut Akeč takođe su deo kampanje. U sredu, Jirau je na Instagramu izrazila svoje uzbuđenje zbog ove prekretnice:
„Sanjala sam o ovom trenutku, radila na tome i danas je san ostvaren. Napokon mogu da podelim svoju veliku tajnu. Ja sam prvi model sa Daunovim sindromom za „Viktorija's sikret!“
„Hvala svima vama koji ste uvek podržavali moje projekte. Hvala „Viktorija's sikretu “ što ste videli manekenku u meni...i što ste me učinili delom inkluzivne kampanje „Lav klaud“. Ovo je samo početak“, napisala je ona.
Jirau se bavi manekenstvom od 2019. godine, a u februaru 2020. je postala jedna od retkih manekenki sa Daunovim sindromom koja je prošetala na „Nedelji mode“ u „Njujorku. Kroz svoje profile na društvenim mrežama ističe da je njen cilj da ohrabri druge da ostvare svoje snove.
„Još dok sam bila mala, gledala sam se u ogledalo i govorila: „Biću model i poslovna žena““, izjavila je ona i istakla da zna da je rođena za ovaj posao, preneo je DDL.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala