- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ima zanimljivo prezime i pokazao je Zvezdi šta ume – ko je Andrej Mostovoj /video/

© Sputnik / Artur Lebedev / Uđi u bazu fotografijaAndrej Mostovoj
Andrej Mostovoj - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2022
Pratite nas
Krilni napadač Zenita Andrej Mostovoj zajedno sa Kingsom Kanvom, izabran je za igrača utakmice u prijateljskom meču sa Crvenom zvezdom (2:1) odigranom u Sočiju pred 30.000 navijača. Ipak, nije reč je o sinu legendarnog Aleksandra Mostovoja, što su verovatno mnogi u prvi mah pomislili.
Svi oni koji su pratili prijateljski meč Zenita i Crvene zvezde nisu mogli da ne zapaze igrača sa brojem 17 na leđima - reč je o Andreju Mostovoju.
Mnogi su verovatno pomislili zbog istog prezimena da je reč o sinu legendarnog Aleksandra Mostovoja koji je najveći trag ostavio u dresu Selte za koju je odigrao čak osam sezona.
Činjenica je da Aleksandar Mostovoj ima naslednika koji je takođe fudbaler, samo što je njegovo ime Saša i nije član Zenita iz Sankt Peterbura.
Andrej Mostovoj bio je konstantna pretnja po gol Milana Borjana i za odbranu Crvene zvezde. U više navrata ja kao od šale uspevao da naniže i nekoliko fudbalera u crveno-belim dresovima, a uglavnom je bio nerešiva enigma za desnog beka Italijana Kristijana Pićinija.
Koliko je opasan fudbaler Mostovoj najbolje je moglo da se vidi u prvom poluvrememu kada je „kao na motoru“ prozujao pored usporenog Zvezdinog beka. Gurnuo mu je loptu pored stajne leve noge i bez problema ga je obišao, dok se Dejan Stanković koji je bio u neposrednoj blizini od nemoći hvatao za glavu i nije mogao da veruje kako je Pićini jeftino ispao.
Mostovoj je i načeo Zvezdinu mrežu u 53. minutu i tada je pokazao koliko mu, zapravo, malo prostora treba kako bi surovo kažnio rivala.
I tada je na sredini terena usledila konfuzna reakcija Zvezdinih veznih fudbalera, a na kraju je lopta stigla do Mostovoja koji je ispred sebe imao Pićinija, ali je uspeo da je pošalje u bliži ugao Borjanovog gola, a ona je uz pomoć stative završila iza leđa iskusnog čuvara mreže.
Samo minut kasnije Stanković je reagovao i izveo je iz igre indisponiranog Italijana, dok je na teren poslao Milana Rodića.
Mirko Ivanić i Aleksandar Katai – FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
SPORT
Zvezda napadala, Zenit slavio pred 30.000 navijača u Sočiju
Kvinsi Menig - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
SPORT
Stolica sumirao pripreme Partizana – stižu hitna pojačanja
Dejan Joveljić - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2022
SPORT
Los Anđeles nije imao dilemu – Srbin je najbolji /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala