- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Volodin: Ukrajina čini sve da se ruska vojska ne zaustavi na granicama DNR i LNR

© Foto : Press-služba Gosdumы RF / Uđi u bazu fotografijaPredsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin
Predsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
Pratite nas
Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin izjavio je da Kijev čini sve da se ruska vojska ne zaustavi na granicama Donjecke i Luganske Narodne Republike.
„Ukrajina se pretvorila u terorističku državu... Činimo sve da se reše pitanja u vezi sa zaštitom bezbednosti naših građana“, rekao je Volodin na sednici parlamenta.
Prema njegovim rečima, prioritet je da se vojnicima i oficirima obezbedi sve što im je potrebno i da se reše pitanja u vezi s jačanjem vojno-industrijskog kompleksa Rusije.
„Što se tiče njihovih dejstava, naravno, ona imaju zločinački karakter. I odgovor će biti veoma žestok. Zbog toga oni sami čine sve da se naša vojska ne zaustavi kod granica LNR i DNR. Zbog toga izvode napade s teritorije Harkovske oblasti i drugih regiona“, rekao je Volodin.
On je dodao da je pozicija predsednika SAD i šefova evropskih država da rat u Ukrajini treba da traje što je moguće duže.
„Za njih su građani Ukrajine potrošni materijal. Isporučuju oružje sa ciljem da produže vojni sukob“, upozorio je Volodin.
Sergej Šojgu  - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
RUSIJA
Šojgu: Zapad do sada isporučio Kijevu više od 28.000 tona naoružanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala