- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šojgu: Zapad do sada isporučio Kijevu više od 28.000 tona naoružanja

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaSergej Šojgu
Sergej Šojgu  - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
Pratite nas
Zapad je do sada Ukrajini isporučio više od 28.000 tona vojnog tereta, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na savetovanju u resornom ministarstvu.
Prema njegovim rečima, kolektivni Zapad nastavlja masovno da isporučuje naoružanje kijevskom režimu, u nadi da će tako produžiti trajanje sukoba u Ukrajini.
„Deo tog naoružanja koje Zapad isporučuje Ukrajini odlazi na Bliski istok, a delimično dospeva i na crno tržište“, upozorio je ruski ministar.
On je, takođe, istakao da je u proteklih deset dana likvidirano 170 stranih plaćenika, a da je 99 njih odbilo da i dalje učestvuje u borbenim dejstvima i napustilo teritoriju Ukrajine.
Sergej Šojgu je, takođe, obavestio predstavnike vojnog resora, da je opasnost od mina u luci Marijupolja potpuno otklonjena i da su formirana dva bezbedna koridora za isplovljavanje brodova u Crno i Azovsko more.
„Realizuje se kompleks mera za zaštitu bezbednosti plovidbe brodova u akvatorijama Crnog i Azovskog mora. Formirali smo dva humanitarna koridora za kretanje civilnih brodova. Potpuno je otklonjena opasnost od mina u akvatoriji luke Marijupolj“, rekao je ministar.
On je dodao da je do sada provereno više od 3.700 hektara u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, pronađeno je i demontirano 46.379 eksplozivnih naprava.
Ministar odbrane Rusije je naglasio da će se specijalna vojna operacija u Ukrajini nastaviti dok ne budu potpuno ispunjeni svi postavljeni zadaci, a da je njen prioritet da se sačuvaju životi i zdravlje ruskih vojnika i bezbednost civilnog stanovništva.
On je naglasio da se regruti ne upućuju u zonu sprovođenja specijalne vojne operacije.
Pilot ruskog vojnog aviona prati američki razarač u Crnom moru - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
RUSIJA
UŽIVO Ruska vojska je spremna da otvori dva humanitarna koridora u Crnom i Azovskom moru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala