- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pešić upozorava: Stanje je alarmantno – nismo najbolji na svetu

© Foto : FIBASvetislav Kari Pešić – selektor košarkaške reprezetacije Srbije
Svetislav Kari Pešić – selektor košarkaške reprezetacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
Pratite nas
Posle dramatičnog poraza košarkaša Srbije od Belgije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, Svetislav Kari Pešić, selektor ekipe, poručio je da je situacija „alarmantna“. Selektor je istakao da je Belgija pobedila zasluženo, ali da su bile evidentne greške u timu Srbije pogotovo u poslednjih pet minuta.
Ukoliko košarkaši Srbije žele kartu za Svetsko prvenstvo nemaju pravo na grešku u narednim mečevima protiv Grčke, Turske i Velike Britanije. Svestan je toga i selektor Svetislav Pešić koji je pojasnio da je tim imao veliku motivaciju koja je izgleda stvorila pritisak protiv Belgijanaca u Nišu.
„Mislim da smo igrali dobru utakmicu 35 minuta i da smo strašno pali u poslednjih pet minuta. Belgija je bila bolji tim, zaslužili su pobedu. Želeli smo da pobedimo, jako smo želeli da pobedimo. Bili smo previše motivisani u nekih momentima, to nas je izgleda i mnogo koštalo“, istakao je slavni Kari Pešić.
Jedan od problema koji je jasan od početka kvalifikacija je izostanak najboljih igrača u timu. Pešić je ukazao i na to da košarkaši nisu uigrani zajedno što se videlo i u Rigi.
„Naša situacija je bila vandrenda i pre ovog prozora. Ovaaj poraz mora da nas dovede u situaciju da moramo da znamo da sa dobrim pripremama i nas trenera i košarkaša možemo računati na rezultate. Mi Srbi teško gledamo na poraze. Naša situacija je alarmanta. Mi ne možemo da računamo na sve igrače, na one najbolje. Bilo je večeras dobrih stvari, i loših...Bilo je grešaka i trenera i igrača. To se desilo i u Rigi, igrali smo dobro i ođednom smo stali, izgubili smo snagu. Naša situacija je poznata, igrači nam dolaze iz različitih klubova, ne igraju dugo zajedno, to Belgija ima, odigrali su sjajan meč večeras“, priznao je Pešić.
Selektor ne gubi nadu iako će put biti težak.
„Nadam se da ćemo u ovim utakmicama koje dolaze pokazati nešto bolje. Ne možemo da izađemo i da dobijemo samo zato što smo Srbija. Treba se za sve pripremiti, imaćemo mogućnost da radimo duže. Definitivno nismo najbolji na svetu. Mi na kvalifikacije gledamo kao na nešto što moramo da igramo, dok je ostalim reprezentacijama to najjači deo takmičenja i dokazivanja", zaključio je selektor košarkaške reprezentacije Srbije.
Košarkaši Srbije 25. avgusta igraju protiv Grčke kod kuće, a onda sledi duel sa Turskom u gostima 28. avgusta.
Tek 10. novembra sledi susret sa Velikom Britanijom u gostima, a potom dočekujemo Tursku 13. novembra.
Naredne godine odnosno 24. februara Srbija igra u gostima protiv Grčke, a kod kuće sa Velikom Britanijom tri dana kasnije.
Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
SPORT
Težak poraz Orlova u Nišu
Košarkaši Srbije i Belgije - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
SPORT
Uzalud kampanja Belgijanaca – moraće na teren protiv Srbije
Svetsko prvenstvo u košarci - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
SPORT
Oglasila se FIBA o meču Srbije i Belgije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala