- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Malo je verovatno da će London odlučiti da konfiskuje rusku državnu imovinu

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaLondon: Aktiviraćemo se u Crnom moru, na Balkanu, Baltiku...
London: Aktiviraćemo se u Crnom moru, na Balkanu, Baltiku... - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
Pratite nas
Malo je verovatno da će London da odluči da izvrši konfiskaciju ruske državne imovine, to bi potkopalo njegov autoritet kao finansijske prestonice sveta iako u sadašnjoj političkoj situaciji ne treba ništa isključiti, izjavio je ruski ambasador u Velikoj Britaniji Andrej Kelin.
"Postoji dosta spekulacija oko toga... Reč je isključivo o eventualnoj konfiskaciji imovine fizičkih i pravnih lica koja su pod sankcijama. Ali nema zakonske osnove za takve korake. I mnogi sumnjaju da je to čak moguće. Ne govorimo o konfiskaciji državne imovine... Ako bi se to ikada dogodilo, to bi bio udar na sveto pravo privatne svojine, na ceo pravni sistem i međunarodno pravo“, rekao je Kelin televiziji „Rusija 24“.
On je dodao da je London finansijska prestonica sveta, a ako dođe do konfiskacije, to će udariti po autoritetu grada i zemlje kao finansijske prestonice, pa je malo verovatno da će se rešiti na takav korak.
"Iako u sadašnjoj političkoj situaciji vidimo da politički interesi nadjačavaju sve razumne argumente, uključujući i razumne situacije. Ništa se ne može isključiti", rekao je on.
Ranije je šefica britanske diplomatije saopštila da ne isključuje konfiskaciju imovine ruskih oligarha u Londonu u okviru jačanja sankcija protiv Moskve, ako se zaoštri situacija oko Ukrajine.
Zgrada Saveta federacije Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
RUSIJA
Ruski senator o konfiskaciji ruske imovine u korist Ukrajine: Pljačka i otimačina svojstvene Londonu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala