- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski senator o konfiskaciji ruske imovine u korist Ukrajine: Pljačka i otimačina svojstvene Londonu

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaZgrada Saveta federacije Rusije u Moskvi
Zgrada Saveta federacije Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
Pratite nas
Postupci Velike Britanije, koja razmatra mogućnost konfiskovanja ruske imovine koja je pod sankcijama u korist Ukrajine, predstavljaju pljačku i otimačinu koje su oduvek bile svojstvene Britanskoj imperiji, smatra prvi zamenik predsednika Komiteta za međunarodna pitanja Saveta Federacije Rusije Vladimir Džabarov.

Pljačka i otimačina oduvek su svojstvene Britanskoj imperiji. I danas je London veran starim principima, napisao je Džabarov na svom Telegram kanalu.

Prethodno je list „Gardijan“ preneo izjavu šefa engleske diplomatije Liz Tras da britanske vlasti razmatraju mogućnost konfiskacije ruske imovine koja je pod sankcijama kako bi ih predale Ukrajini i trenutno rade na tome.
Brojne zemlje, u okviru politike sankcija, donose odluke o zamrzavanju imovine i nekretnina ruskih privrednika. Ukrajinski ministar inostranih poslova Dmitrij Kuleba ranije je zatražio od zemalja G7 da donesu zakone koji bi im omogućili da konfiskuju rusku imovinu u korist Ukrajine.
Ranije je predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin izjavio da je razlog što Velika Britanija ubeđuje Evropu da ratuje protiv Rusije „do poslednjeg Ukrajinca“ navika da živi na račun drugih. On je takođe dodao i da je sunce imperijalizma za Englesku zauvek zašlo.
Nakon početka specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini, zapadne zemlje uvele su brojne sankcije Rusiji. Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je to politika obuzdavanja i slabljenja Rusije i dugoročna strategija Zapada. Takođe je istakao da su sankcije nanele ozbiljan udarac celoj svetskoj ekonomiji.
Ukrajinski vojnik  - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
RUSIJA
Mediji: EU može iskoristiti imovinu Rusa za obnovu Ukrajine
Nelegalni zatvor bataljona „Ajdar“ u selu Polovinkino - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
SVET
Evropa postaje provincija SAD: Šta se krije iza plana odvajanja Rusije od Starog kontinenta /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala