- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Mediji: EU može iskoristiti imovinu Rusa za obnovu Ukrajine

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaUkrajinski vojnik
Ukrajinski vojnik  - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
Pratite nas
Evropska unija će razmatrati mogućnost da prihod od zamrznute imovine Rusa, koji su pod sankcijama, iskoristi za finansiranje obnove Ukrajine, prenosi agencija Blumberg.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Komisija će za dugoročnu rekonstrukciju predložiti da se formira struktura pod nazivom ‘RebildUkrajin’ (RebuildUkraine) u koju će se slivati svi resursi. EU će u okviru te inicijative razmotriti da se koristi imovina koja je konfiskovana od Rusa“, piše agencija.
Prema informacijama agencije ministar inostranih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba je 15. maja saopštio kolegama u EU da troškovi za obnovu Ukrajine mogu iznositi hiljadu milijardi evra.
Evropska komisija će u koordinaciji sa saveznicima i međunarodnim organizacijama danas predložiti paket finansijske pomoći Ukrajine. Plan je da se na ovaj način pokrije finansijski deficit zemlje u naredna tri meseca u iznosu od 15 milijardi dolara.
Kako su agenciji saopštili izvori, Evropska komisija će u okviru paketa pomoći predložiti Kijevu kredit u iznosu sedam do devet milijardi evra. Zemlje EU će takođe predložiti nove garancije u okviru dugoročnih kredita.
Zapadne zemlje uvele su nekoliko paketa sankcija Rusiji zbog situacije u Ukrajini. Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, a da su sankcije zadale ozbiljan udarac celoj svetskoj ekonomiji. Prema njegovim rečima, glavni cilj Zapada je da se pogorša život miliona ljudi. On je dodao da aktuelna dešavanja podvlače crtu ispod globalne dominacije Zapada i u politici i u ekonomiji. Prema njegovim rečima, Rusija nema nameru da se izoluje, da ne mogu da je grubo izoluju u savremenom svetu.
Šef evropske diplomatije Žozep Borelj - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
RUSIJA
EU bez dogovora o šestom paketu sankcija Rusiji, za vojnu pomoć Ukrajini još 500 miliona evra
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala